Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Ayvalık'ta organize edilen 7. Balıkesir Motosiklet Festivalinde Guiness rekoru kırılacak

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir 10 Riders Kulübü tarafından organize edilen 7. Balıkesir Motosiklet Festivali başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-05 10:15:50

Ayvalık'ta organize edilen 7. Balıkesir Motosiklet Festivalinde Guiness rekoru kırılacak
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir 10 Riders Kulübü tarafından organize edilen 7. Balıkesir Motosiklet Festivali başladı.

Ayvalık'ın dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adasında bin kişinin üzerinde kalabalık bir motosikletlinin katılımıyla gerçekleşmeye başlayan organizasyona; Almanya, Rusya ve Yunanistan başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından motosiklet tutkunları katılıyor.

4-7 Ağustos tarihleri arasında Cunda adasında Doğa Otel tesislerinde başlanan festivalde en kalabalık motosiklet korteji yapılarak dünya rekoru denemesinin yanı sıra çeşitli etkinlikler, yarışmalarla ve ünlü rock gruplarının konserlerinin yapılacağı bildirildi.

Yüzlerce çadırın kurulduğu alanda konaklayacak olan motosiklet tutkunları için organize edilen festivalin bu yıl önceki yıllara göre daha çok iddialı ve renkli olması için hazırlıkların kusursuz bir şekilde yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Balıkesir 10 Riders Motosiklet Kulübü Başkanı ve BKS Motosiklet Kullanıcıları Federasyonu Genel Başkanı Özgür Çandar, "Bugün başlayan festivalimize katılımlar program dışında Salı gününden itibaren başladı. Yarın ve bir ertesi gün burası motosiklet kardeşliği dostlarıyla dolacak. Her akşam konserlerimiz olacak. Yurt dışından da çok sayıda konuklarımızı ağırlayacağız. Daha katılacak çok sayıda arkadaşlarımız var. Bu yıl Türkiye'^de bir ilke imza atacağız. Guiness rekorlar kitabına resmi başvurumuzu yaptık. Dünyada bir motosiklet festivalinde en kalabalık motosiklet korteji yapmanın denemesini Cumartesi günü yapacağız. Bu rekoru hedeflediğimizin de üzerinde bir sayıyla kıracağımızı düşünüyoruz. Sağolsun tüm dostlarımızı bu konuda üzerine düşeni yapıyorlar. Festivale katılamayacak durumda olan arkadaşlarımız bile sadece Cumartesi günü için özellikle Ayvalık'ta olmak için yola çıktılar. Biz dünya üzerinde de egale edilmesi zor olan bir rekor olmasını istiyoruz. Bu anlamda çok iyi bir kalabalık daha şimdiden sağlanmış durumda. Başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

Çandar, 7 yıl önce her yıl Balıkesir'in bir başka ilçesinde düzenledikleri organizasyonla Türkiye genelinin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden gelen motosiklet tutkunlarını ağırlayarak, Balıkesir'in tanıtımını çok geniş bir kitlelere yapmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Organizasyona Almanya'nın Hamburg kentinden katılan Gonca Fırat adlı genç bir motosiklet tutkunu ise Balıkesir 10 Riders Kulübü'nün düzenlediği festivallere her yıl katıldıklarını vurgulayarak, "Bu yıl bu organizasyonun Ayvalık'ın Cunda Adasında yapılması için bambaşka bir mutluluk oldu bizim için. Buraya gelmeden önce çok heyecanlandım. Buraya geldiğime halen daha inanamıyorum. Adeta bir cennet gibi. Çok güzel bir yer. Burada motosiklet tutkunları arasında birlik, beraberlik ve dostluğu pekiştirmek adına bir aradayız. Yeni motosiklet tutkunlarıyla tanışacağız. Yeni gruplarla bir arada olacağız. Kısacası çok ama çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Festivale Yunanistan'dan katılan 60 yaşındaki Monolis Dimitris adlı motosiklet tutkunu ise Kulüp Başkanı Özgür Çandar'ın çağrısıyla Balıkesir'deki festivale ikinci kez katıldığını belirterek, motosiklet kardeşliğinin dini, dili ve ırkının olamayacağını savundu.

Festivale İzmir'den katılan ve Türkiye'yi motosikletiyle 63 kez dolaşmasıyla bu alanda farklı bir rekorun sahibi olan Ümit Perkitan adlı 65 yaşındaki motosiklet tutkunu ise Türkiye'de motosiklet ile ilgili her festivale katılmaya çalıştığını söyledi. Kendisinin koyu bir gezgin olduğunu savunan Perkitan, "Bugüne kadar Türkiye'yi 63 kez dolaşırken 665 bin kilometre yaptım. Artık Türkiye dışındaki festivallere de katılmaya başladım. Benim için motosiklet kullanmak özgürlük demek. Motosiklet kullanmak demek, kendi başına olmak demek. Bana göre motosiklet kullanan herkes hür olur, saygı görür ve yoluna devam eder" diye konuştu.

Haber Ara