Dolar

32,5836

Euro

34,7981

Altın

2.412,64

Bist

9.645,02

Ayvalık'ta mava ve yeşilin her tonu var

İstanbul'a yakın lokasyon olması nedeniyle de Ayvalık ve çevresinin doğal mekanları ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor...İşte Ayvalık'ın en önemli rotaları...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-05 09:30:41

Ayvalık'ta mava ve yeşilin her tonu var

Midilli adasının karşısında yer alan Ayvalık İstanbul'a yakın mesafede olması nedeni ile İstanbul'dan çok sayıda ziyaretçi almaktadır. Ayvalık sokaklarının zeytin kokusu, berrak denizi, enfes yemekleri ve tarihi evleri ile herkesin görmesi gereken güzel yerlerden birisidir. Ayvalık çarşısı gezinin başlayabileceği en iyi noktalardan biridir.

Yaz tatili için önemli bir lokasyon
Ayvalık'ta en fazla ziyaret edilen bölgelerinden biri Cunda Adası'dır. Cunda Adası bugüne kadar çok sayıda yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmiş ve her geçen gün çok daha fazla ziyaret edeni olan bir adadır. Çok sayıda kilise, cami gibi tarihi yapılar bulunurken görülmesi gereken plajları da bulunmaktadır. Ayvalık ilçe olarak hem tatil yapılabilecek hem de gezip kültürel birikim kazanılabilecek nadir yerlerden biridir. Ayvalık sonbahar ve ilkbahar aylarında çok daha fazla ziyaretçi alan fakat yaz tatili içinde yaz aylarında çok fazla tercih edilen ilçelerden biridir. Yurt dışından da çok sayıda turist ünlü plajları görmek, adaları gezmek için Ayvalık'a gelmektedir.
Sarımsaklı
Sarımsaklı, Ayvalık da en gözde yerlerden birisidir. Çok sayıda küçük koya sahip olan bu belde mavi denizi ve altın parıltılarla dolu kumu il ünlü bir belde.
Şeytan Sofrası
Sönmüş bir volkanın lav birikintilerinin oluşturmuş olduğu ve yukarıdan bakıldığında sofrayı andırması nedeni ile adına Şeytan Sofrası denilen bu yer gün batımı seyretmek için en ideal yerlerden birisidir. Turistlerin çok fazla ilgisini çeken bir yer.

Badavul
Ayvalık'ta denize girebilmek için gidilecek olan en güzel plajlardan biridir. Ilık ve temiz suyu ile çok sayıda kişinin tatil bölgesi olarak seçtiği bir plajdır. Sahil şeridinde hem şezlong hem de şemsiye kiralanabiliyor.

Rahmi Koç Müzesi
Ayvalık'ta bulunan en eski yapılardan biridir.1873 senesinde inşa edilmiştir. 1927 senesinde ise camiye çevrilerek içerisine çizilmiş olan motiflerin üzerleri boyanmıştır. 1944 senesinde meydana gelen depremden sonra çok hasar görse de 2011 senesinde Rahmi Koç vakfının restore etmesi ile müze olarak kullanılıyor.
Cunda Adası
Halk arasında Alibey Adası olarak da isimlendirilir. Ayvalık'ta 22 adet ada bulunur fakat tek yerleşim olan ada Cunda Adasıdır. Cunda Adası çok sayıda balık lokantası, eşsiz koyları, meyhaneleri ile en gözde beldelerden birisi.

Yeniçarohori
Ayvalık merkezden 5 km uzaklıkta bulunan ve yeni yerler keşfetmeyi seven kişiler için bulunmaz bir nimet olan Küçükköy, bir bilim ve sanat köyüdür. Birçok sanatçıya atölye olmuş olan bu belde ziyaret edilebilecek güzel yerlerden birisi.

Tatil tercihlerinizi belirlerken mavi ve yeşil tercihi yapmanıza gerek yok keza bu lokasyonda her iki rengin tüm tonlarını görebilmeniz de mümkün

Haber Ara