Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Ayvalık sahilde iki erkek cesedi bulundu

Ayvalık sahiline iki erkek cesedi daha vurdu. Cesetlerin 5 Ocak'taki bot kazasında kayıp olan göçmenlere ait olduğu tahmin ediliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-19 21:18:07

Ayvalık sahilde iki erkek cesedi bulundu

Edinilen bilgiye göre, Altınova Mahallesi Kumadası sahilinde cesetleri gören balıkçılar durumu hemen jandarmaya haber verdi. Sarımsaklı sahiline vuran cesetlerin ardından bugün de Altınova Mahallesi'nde bulunan 2 cesedin, 5 Ocak tarihinde meydana gelen bot kazasındaki kayıp göçmenlere ait olduğu tahmin ediliyor.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bulunan cesetlerin 5 Ocak tarihinde meydana gelen ve 30 göçmenin hayatına mal olan bot kazasındaki kayıplara ait olduğunu söyledi. Nazlı, "Geçtiğimiz günlerde bir bebek, dün iki ve bu gün de 2 olmak üzere toplamda 5 göçmen cesedi bulundu. Bot kazasında kurtarılan 12 göçmenin ifadelerime göre botta 50- 55 kişi varlarmış. Tahminimiz denizde daha 2 ya da 5 kayıp olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Kaymakam Nazlı konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, bulunan cesetlerin ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini bildirdi.
Bulunan cesetler bir tekne yardımıyla Kumadası sahilinden alınarak jandarma tarafından Altınova iskelesine getirildi. Cesetler, Ayvalık Belediyesi cenaze nakil aracıyla ilk olarak Ayvalık Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Burada savcının yapacağı incelemelerin ardından Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderilecek.

Haber Ara