Dolar

32,3314

Euro

35,0675

Altın

2.308,48

Bist

9.079,97

AYSO'da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi bilgilendirmesi yapıldı

Aydın Sanayi Odası'nda (AYSO), 'Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme' toplantısı gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-08 11:33:35

AYSO'da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi bilgilendirmesi yapıldı
Aydın Sanayi Odası'nda (AYSO), "Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme" toplantısı gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen "Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme" toplantısı Aydın Sanayi Odası (AYSO) meclis salonunda gerçekleşti. AYSO üyeleri, toplantıya etkin katılım gösterdi.

Ülkemizde AR-GE için ayrılan fonların özellikle son dönemdeki artışından duyduğu memnuniyeti dile getiren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Ar-Ge Reform Paketi'nin önemine vurgu yaparak tüm paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla bu ve benzeri etkinlikler sayesinde yeni kurulacak Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile katma değeri daha yüksek yeni yatırımların ve üretimlerin yolunun açılacağını belirtti.

Toplantının ilk oturumunda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat AR; Ar-Ge Reform paketinin sanayicilerimize ve üniversite öğrencilerimize ve öğretim görevlilerimize getirdiği yenilikleri ve Kanunda geçen tasarım ofisi, Ar-Ge hizmeti satın alma, gümrüklerdeki teknolojik muafiyetler , teknolojik ürün destekleri , san-tez destekleri gibi bir çok desteğin özeliklerini açıklayarak sunum yaptı.

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmanın Mali avantajları, örnek uygulamalar konusunda Yeminli mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu bilgilendirme yaptı. Toplantının ikinci oturumunda; Firmalarında , Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurabilecek sanayicilerle Bakanlık yetkilileri detaylı çalışma yapmak üzere yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiler.

Haber Ara