Dolar

32,6007

Euro

34,8130

Altın

2.501,47

Bist

9.476,89

Aynı dükkana 5 dakika arayla iki kere girdiler

İstanbul Esenyurt'ta şarküteri dükkanına giren hırsızlar 15 bin lira değerinde sigara ve alkol çalarak kaçtı, yaklaşık 5 dakika sonra şarküteriye ikin

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 10:21:43

Aynı dükkana 5 dakika arayla iki kere girdiler
İstanbul Esenyurt'ta şarküteri dükkanına giren hırsızlar 15 bin lira değerinde sigara ve alkol çalarak kaçtı, yaklaşık 5 dakika sonra şarküteriye ikinci kez gelen hırsızlar bu sefer güvenlik kamera kayıt cihazını alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları ise başka bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Olay 20 Mart Perşembe günü Esenyurt'ta bir şarküteri dükkanında meydana geldi. Gece saat 02.30 sıralarında araçlarıyla şarküteri dükkanına gelen 3 hırsız yaklaşık 15 bin lira değerinde alkol ve sigara çaldı. 5 dakika sonra aynı dükkana geri dönen hırsızlar bu sefer kamera kayıt cihazını alarak olay yerinden kaçtı. Hırsızlık anı başka bir dükkanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE ÇIKTILAR

Araçlarıyla dükkanın önüne gelen hırsızlar yüzlerini kapüşonları ve maskeleriyle gizledi. Hırsızlar ilk olarak birbirlerinin üzerine çıkarak şarküteriye ait güvenlik kamerasını etkisiz hale getirdi. Daha sonra çalan alarmı susturmak isteyen hırsızlar kaldırımda duran kolileri üst üste koyarak alarma yetişmeye çalıştı. Bu girişimlerinde başarılı olamayan hırsızlar bu sefer bir lokantaya ait masayı alarak alarmın altına taşıdı. Masanın üzerine çıkan hırsızlar, ardından birbirlerinin üzerine çıkarak çalan alarmın kablolarını söküp susturdu. Ellerindeki aletlerle kepengi kıran hırsılar içeri girerek yaklaşık 15 bin lira değerindeki alkol ve sigara çaldı. Çaldıkları malları araçlarına taşıyan 3 hırsız olay yerinden kaçtı.

5 DAKİKA SONRA GERİ DÖNDÜLER

Araçlarıyla olay yerinden kaçan 3 hırsız yaklaşık 5 dakika sonra girdikleri şarküteri dükkanına geri döndü. Hırsızlardan biri araçtan inerek dükkana girdi. Şarküteriye giren hırsız güvenlik kameralarına ait kayıt cihazını alarak olay yerinden tekrar kaçtı.

HIRSIZLAR KAMERADA

Başka bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde hırsızlar araçlarıyla gelerek şarküteri alarm ve kameralarını etkisiz hale getiriyor. Daha sonra kepengi kırarak alkol ve sigara çalıp araçlarıyla kaçıyor. 5 dakika sonra geri dönen hırsızlar dükkana ait kamera kayıt cihazını alıp gözden kayboluyor.

(Alper Korkmaz/İHA)

Haber Ara