Dolar

32,5395

Euro

34,8920

Altın

2.432,87

Bist

9.645,02

Aylan: 'Tüm zamanların en etkili fotoğrafı'

TIME dergisi, DHA Muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği Aylan Kurdi'nin fotoğrafını 'Tüm zamanların en etkili 100 fotoğrafı' listesine aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-20 20:09:47

Aylan: 'Tüm zamanların en etkili fotoğrafı'

Al Jazeera'nin haberine göre TIME, botlarla Avrupa'ya geçmeye çalışırken boğulan ve cansız bedeni Bodrum sahiline vuran Suriyeli Aylan Kurdi'nin fotoğrafını, dönemin İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, "Ben bir baba olarak Türkiye sahilindeki o görüntüden çok etkilendim"sözleriyle yayımladı.

Dergi, aynı fotoğrafı geçen yıl da "Yılın 10 Fotoğrafı" arasına almıştı.

TIME konu ile ilgili "fotoğrafın gücünü; Avrupa ve dünya basınının ilk sayfalarında, manşetlerde yer almamasına rağmen, asıl olarak sosyal medyada; özellikle Facebook ve Twitter üzerinden, fotoğrafın farklı versiyonlarını paylaşmış olan okuyucu ve izleyicilerin yarattığı etkiden aldığını" yazdı.

Fotoğraf editörleri Ben Goldberger, Paul Moakley ve Kira Pollack'ın kaleme aldığı sunuş yazısında, "Bir fotoğrafın etkili olmasını belirleyen bir formül yok. Bazı fotoğraflar türünün ilk örneği oldukları için listemizde yer aldı; bazıları da düşünce tarzımızı şekillendirdi. Bazıları da darbeyi indirdi; çünkü doğrudan yaşam biçimlerimizi değiştirdi. Bu 100 fotoğrafın ortak noktası ise, insanlık deneyiminin dönüm noktalarını temsil ediyor olmalarıydı" ifadelerini kullandı.

Haber Ara