Dolar

32,3696

Euro

34,9456

Altın

2.325,48

Bist

9.094,68

Aylan Kurdi'nin babasına sürpriz teklif

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde boğulup sahile vuran Aylan Kurdi'nin babasına sürpriz bir teklifte bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 04:15:44

Aylan Kurdi'nin babasına sürpriz teklif

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aylan Kürdi'nin babası Abdullah Kürdi'ye şahsen Türkiye vatandaşlığı teklif etti. Geçtiğimiz hafta Yunan adası Kos'a giderken Bodrum'da boğularak hayatını kaybeden Aylan Kürdi'nin babası Mısır medyasına yaptığı açıklamada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine Türkiye vatandaşlığı teklif ettiğini söyledi.

Abdullah Kurdi, Mısır televizyon kanalı Wael el-Ibrashi'ye Cumartesi günü yaptığı açıklamada Türk yetkililer çoğunun kendini arayarak baş sağlığı dilediğini söyledi.

Baba Kürdi “Erdoğan bana Türkiye vatandaşlığı teklif etti, bu teklifi Türk hükümetinin benim için yaptıklarını başka kimsenin yapmadığı için kabul edecektim. Çok gururlandım ancak şimdilik bu teklifi kabul etmeyeceğim” dedi.

Ayrıca “Türk hükümeti bana cenaze nakil ve defin işlerinde gerçekten çok yardımcı oldu, cenazelerimi Bodrum'a çok uzak olan Kobane'ye götürmem için büyük uçaklar ayarladı” sözleriyle Türkiye'ye olan minnettarlığını dile getirdi.

Kürdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında, başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de konuştuğunu söyledi.
“Arap devletlerinden Kuveyt ve Mısırlı yetkililer dışında kimse beni aramadı. Batılılar umrumda değil, Arap ülkelerinden bir şey duymak isterdim” dedi.

Haber Ara