Dolar

32,3158

Euro

35,0931

Altın

2.296,68

Bist

9.041,61

Aydın’da 8 dershane kapatıldı

Aydın’da cemaate yakın kurumlara yönelik başlatılan inceleme kapsamında arama yapılan 8 dershanenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile kapatıldığı belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-30 15:29:09

Aydın’da 8 dershane kapatıldı

Aydın 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karar gereğince 22 Mart'ta 12 noktada gerçekleştirilen aramalara dün ve bugün de devam edildi. İncelemeler kapsamında Aydın merkez Efeler, Nazilli, Kuşadası, Söke, Didim ve İncirliova ilçelerinde faaliyet gösteren 4'ü özel okul, 8'i dershane, 1'i yerel gazete, 1'i kırtasiye, 9'u da dernekler ve vakıf olmak üzere 23 adreste arama gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızca oluşturulan komisyonlar eşliğinde yapılan denetlemeler sonucunda tespit edilen çok sayıda eksiklikler ile ilgili olarak kurumlara gerekli idari işlem yapılarak, cezai işlemler uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile tüm dershaneler kapatıldı. Dershanelerde bulunan bilgisayar kütüklerinde yapılan inceleme neticesinde adli işlem başlatıldı. İlimiz genelindeki cemaatle bağlantılı özel okul, yurt, dernek, vakıf gibi kurumların tüm para hareketlerinin, yapıya bağlı şahısların kurban, bağış, himmet ve zekat gibi elde ettikleri gelirlerin Bank Asya üzerinden yurtdışına çıkarıldığı ve örgüte finanse edildiği iddiaları üzerine Bank Asya Aydın Şubesi'nde bugün arama yapıldı. Bankadaki bilgisayar kütüklerinin örnekleri alındı” denildi.

Haber Ara