Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Ayasofya yeniden açılacak mı?

Seçim Hükümeti'nde Kültür ve Turizm Bakanı olan Yalçın Topçu, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılıp açılmayacağı sorusuna cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 14:55:00

Ayasofya yeniden açılacak mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, katıldığı canlı yayında izleyicilerden gelen Ayasofya'nın yeniden açılması için adım atılacak mı? sorusuna cevap verdi.

İşte Yalçın Topçu'nun o açıklaması:

Kanalahaberi'n haberine göre; "Herhalde bu işle ilgili kanuni ve hukuki yoldan, resmen yazı yazdık bu işin olunabilirliği, olurluğu nedir? diye. Uluslararası hak ve mecburiyetler var. Uluslararası hukuk var. Bunların gereğine bakılacak ama tabi ben ferdi olmaktan şeref duyduğum yüce bir ümmetin mensubuyum. Ayasofya ile ilgili Mehmed Fatih Sultan Hazretleri'nin vasiyeti var. Hangi Müslüman o vasiyeti okuyunca kemikleri titremez. Nedir imkanlarımız? Bunlara bakarız. Gönlümüz tabii ki bunu ister."

AK PARTİ'YE KATILACAK MI?

İşte Topçu'nun o soruya yanıtı:

"Milletin faydasına milletin hizmet noktalarını, milletten ne diye gizleyeceğim. Ben açıklamadan 5 dakika önce duydum. Sayın Başbakan lütfettiler. Dediler ki, "Böyle bir görev takdir ediliyor" bizde dedik ki baş üstüne. Şimdi bana yarın böyle bir teklif gelir mi?

Siyaseten nezakete çok dikkat eden hesaba alan bir insanım. Şimdi sorduğunuz soruya, "Yok ya hu ne yapacağım ben bu işleri" onu desek nezaketsizlik olacak. "Varım" desem dediğim gibi şuradan kalkmaya senedim yok.

Siyaseti ben millete hizmet olarak görüyorum. Siyasette yer ve makam tayin etme merciini de millet olarak görüyorum. Tabii ki devletin aklı, milletin yetisi ile gelen siyasi erk bizi takdir etti ama o takdirde ben eminim ki milletin çoğunluğunun bir isteği vardı."

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Kanal A ekranlarında Kanal A Yayın Koordinatörü Fahrettin Damga'nın konuğu oldu. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara