Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

Ayasofya Meydanı'ında teheccüd namazı

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Arakan, Halep ve Gazze'deki mazlumlar için Ayasofya Meydanı'nda teheccüd namazı kıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-03 16:24:55

Ayasofya Meydanı'ında teheccüd namazı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, "Unutma onlar da üşüyor'' sloganıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Teheccüd namazı kılan katılımcılar, Arakan, Halep ve Gazze'deki Müslümanlar için dua etti.

Grup adına açıklama yapan AGD İstanbul Şubesi Başkanı Ali Uğur Bulut, Müslümanların zihinlerinin ve kalplerinin çaresizliğe mahkum edildiğini söyledi.

"Gazze'de katledilen masum canları, Arakan'da katledilen bedenleri, Halep'te açlığa, ölüme terk edilmiş, kıyıma tabi tutulmuş Müslümanları, yaşam çabası için çıktıkları yolda sahile vuran cansız bedenleri gördükçe hüzünleniyoruz." diyen Bulut, hüzünlenme ve şikayetçi olmanın yaşananların önüne geçemeyeceğini kaydetti.

Bulutu, "Zalim kim olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin dik ve onurlu bir direniş herkesin sorumluluğu. Zulüm asla ebedi olamaz. Mazlum kardeşlerimiz ile yüreklerimizi birleştirmek önemli. Şu soğuk kış günlerinde emniyetten uzak, evsiz, savunmasız ve aç bir şekilde direnişlerini sürdüren, şehit olan kardeşlerimize destek olmalıyız." diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara