Dolar

32,4961

Euro

34,5796

Altın

2.476,42

Bist

9.573,29

Ayasofya'da cuma namazı, Pakistan haber kanallarında canlı yayınlandı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla kılınan Cuma namazının ardından 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldığı anlar Pakistan haber kanallarının neredeyse tamamında canlı yayınlandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-25 12:59:37

Ayasofya'da cuma namazı, Pakistan haber kanallarında canlı yayınlandı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kılınan Cuma namazının ardından 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldığı anlar Pakistan haber kanallarının neredeyse tamamında canlı yayınlandı.

Pakistan'ın önde gelen haber kanalları, 86 yıl sonra ibadete açılmasıyla Ayasofya'da kılınan ilk cuma namazına büyük ilgi gösterdi.

Ülkenin en büyük kanallarından Geo News başta olmak üzere, ARY News, GNN News, 24 News, Samaa TV ve daha birçok haber kanalı, Ayasofya'da kılınan cuma namazını, öncesi ve sonrasını canlı olarak yayınladı.
Ayrıca Samaa TV, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbesini eşzamanlı İngilizce çeviriyle izleyenleriyle paylaştı.

AYASOFYA'DA İLK CUMA NAMAZI KAZAKİSTAN MEDYASINDA

Öte yandan Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması Kazakistan basınında geniş yer aldı. Ulusal basın organları, 86 yıl sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ilk cuma namazının kılındığını duyurdu.

Kazakistan yazılı ve görsel organlarında yer alan haberlerde, Ayasofya'da ilk cuma namazının kılındığını ifade edilerek, 86 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Hükümet üyelerinin yanı sıra binlerce insanın katılımıyla ilk namazın katıldığına yer verildi.

Ülkenin en büyük tirajlı gazetesi olan devlet yayın organı “Egemen Kazakistan” gazetesi “86 yıl sonra Ayasofya'da ilk Cuma namazı” ifadesi ile okuyuculara duyururken, Kazakistan Devlet Haber Ajansı KazAkparat ise Ayasofya'nın tarihine geniş yer verdi.

Kazakistan Ulusal televizyon kanallrının konuyla ilgili haberlerinde, Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ayasofya tüm insanlığın bir kültür mirası olarak her dinden insanların gelip gezebileceği bir yer.” ifadesine vurgu yapılırken, tarihi anın bir parçası olabilmek için dünyanın dört bir yanından çok sayıda insanın İstanbul'a geldiği, 86 yıl sonra ilk cuma namazının yüzbinlerce müslümanların katılımıyla kılındığı bilgisi paylaşıldı.

Haber Ara