Dolar

32,5855

Euro

34,7622

Altın

2.505,75

Bist

9.693,46

Ayasofya Camii Başimamı Boynukalın'a beddua eden Özışık yoğun tepki çekti

İnternet Haber sitesi sahibi Hadi Özışık, Ayasofya Camii Başimamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ın 'Laiklik anayasadan çıkarılsın' sözlerine hakaret içerikli ifadelerle tepki gösterdi. Yotube kanalında konuşan Özışık, Prof. Boynukalın'a 'Ey Boynukalın, boynun devrilsin senin' diye bedduada bulundu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-14 02:24:46

Ayasofya Camii Başimamı Boynukalın'a beddua eden Özışık yoğun tepki çekti

Özışık, Boynukalın'a yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Senin görevin beş vakit namaz kıldırmak, cumaya gelenlere cuma namazını eda ettirmek. Senin siyaseten bir vasfın yok, sana mı düştü laiklik anayasada olmasın demek? Gücünü kimden alıyorsun. Sen kimsin ya? Kimden güç alıyorsun kardeşim? Boynun devrilsin senin."

hadi özışık

Sözkonusu video üzerine sosyal medyada geniş tepki çeken Özışık hakkında #HadsizHadiÖzışık etiketi açıldı. Ayrıca Prof. Mehmet Boynukalın'a destek etiketi açıldı. Özışık gelen yoğun tepkiler üzerine videoyu yayından kaldırdı.

NE OLMUŞTU?

Ayasofya Baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sosyal medya hesabından yeni anayasa gündemine ilişkin değerlendirmede bulunarak laikliğin mevcut anayasada yer almasına eleştiri getirdi.

Boynukalın “#AnayasadaİslamOlsun”  etiketiyle yaptığı paylaşımında, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam'dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullandı.

“AYM kendisini vesayet kurumu olarak görmemeli”

Boynukalın bir başka paylaşımında ise Anayasa Mahkemesi'nin kendisini vesayet kurumu olarak görmemesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesi aslında 1960 darbesinden sonra bir vesayet kurumu olarak kurulmuştu; geçmişte de birçok haksız karara imza attı; artık günümüzde kendisini bir vesayet kurumu olarak görmemeli ve o tarzda hareket etmemelidir.

Haber Ara