Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ayak mantarına ne iyi gelir evde?

Ayak mantarına iyi gelen besinler, çaylar, kürler ve kremler internet üzerinden araştırılıyor. Peki ama ayak mantarına ne iyi gelir? Ayak mantarının bitkisel tedavisi var mıdır? Ayak mantarı tedavi edilmezse ne olur? Kına ayak mantarına iyi gelir mi? Çay ağacı yağı ayak mantarına iyi gelir mi? Tırnak mantarı evde nasıl tedavi edilir? Ayak mantarına bitkisel çözüm nedir? İşte ayak mantarı ve kaşıntısına dair merak edilen detaylar, çözüm önerileri...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-08 11:11:13

Ayak mantarına ne iyi gelir evde?

Ayak mantarı sorunu yaşayanlar, beraberinde kaşıntı ve koku gibi problemlerle de karşı karşıya kalıyorlar. Ayak mantarı tedavisi olmaya çalışna kişilerin sıklıkla denediği yöntemlerin başında, bitkisel tedaviler geliyor. Peki ama ayak mantarına bitkisel tedavi nasıl uygulanır?

Aloevera Bitkisi

Aloevera bitkisinin antioksidan ve iyileştirici yapısı sayesinde ayaktaki mantar ve kaşıntı önlenmiş olur. Özellikle devamlı yapıldığında ve bir süre beklenip yıkandığında, ölü hücrelerin atılmasına, yeni derinin oluşmasına olanak sağlar.

- Günde iki defa aloevera jelini ayağınıza sürerek çorap giymeniz, yeterli olacaktır. Durulama yapmak, inisiyatifinize bağlıdır. Durulandığında deri oluşumu desteklendiği için, daha verimli sonuçlar alınabilir.

Sarımsak

Her türlü derde deva olarak bilinen sarımsağın içerisindeki antibakteriyel özelliği sayesinde mantarların ürememesine ve yok olmasına sebep olur. Kokusu nedeniyle pek tercih edilmese de, gece yapıldığında hiçbir sorun teşkil etmeyecektir.

- 5 adet sarımsağı ezin ve kapalı bir kutuda 6-7 dakika bekletin. Ardından pamuk ile üzerine bastırarak suyunun pamuğa geçmesini sağlayın. Sorunlu bölgeye pamuk ile tampon hareketler yaparak sarımsağı sürün. 5-7 saat kadar beklettikten sonra ayaklarınızı yıkayın ve mümkünse sıvı yerine doğal ya da katı sabun kullanın.

Zerdeçal - Zencefil

Antifungal, antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri sayesinde başta bakteri ve virüs tedavisi için kullanılan zerdeçal ve zencefil, ayak mantarının giderilmesinde de kullanılıyor. 1 çay kaşığı kadar toz zencefil veya zerdeçalı yarım çay bardağı kadar ılık suyun içerisine karıştırıp, ayaklarınıza pamuk yardımıyla sürün. Yarım saat kadar ayağınızda beketin ve durulayın. 2 hafta boyunca bu kürü devamlı olarak her gün tekrarlayın.

Ayak mantarında dikkat edilmesi gereken noktalar

Sadece kür uygulayarak ayak mantarının geçmesi olağan değildir. Aynı ayakkabılar giyildiğinde ve ayak bakımı ihmal edildiğinde, mantar tekrarlayacaktır. 

- Ayaklarınızı günde en az 2 defa ılık su ile yıkayın.

- Ayaklarınız için mümkünse doğal-bitkisel ya da katı sabun kullanınız.

- Haftada 1-2 kez nemendirici sürdükten sonra çorap giyerek uyuyunuz.

- Ayda 1-2 kez ayaklarınızı sıcak su içerisinde bekletip ölü derilerin atılmasını sağlayınız. Mümkünse suyun içerisine lavanta yağı ya da sirke gibi ek malzemeler ilave edebilirsiniz.

Haber Ara