Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

Ay, Hindistan'a 'enerji' olacak

Hindistan Uzay Araştırmaları Organizasyonu (ISRO) Ay’ın yüzeyinde bulunan ve helyum açısından zengin olan ‘Ay tozu‘ndan elde edilecek helyum ile enerji ihtiyacını karşılamayı düşünüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-24 14:46:37

Ay, Hindistan'a 'enerji' olacak

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Hindistan medyasının haberlerine göre ISRO Profesörü Sivathanu Pillai, Ay yüzeyinin helyum 3 yönünden zengin olduğunu, Ay tozundan elde edilecek helyum ile 2030 yılından itibaren Hindistan'ın tüm enerji ihtiyacının karşılanabileceğini belirtti.

Pillai “Ay'da tüm Dünya'nın ihtiyaçlarını karşılayacak kadar helyum var” dedi.

MALİYETİ DÜŞÜRMEK İSTENİYOR

Pillai Ay'dan toplanacak helyumun yine Ay üzerinde enerjiye dönüştürüldükten sonra Dünya'ya iletileceğini belirtti. Ay'dan Dünya'ya ham madde ya da enerji taşıyabilmek için, çok amaçlı ve yeniden kullanılabilir uzay araçlarının maliyeti ise oldukça ağır. ISRO, bu işlemi düşük maliyetle gerçekleştirmenin yeni yollarını arıyor.

HİNDİSTAN "104 UYDU" İLE KONUŞULMUŞTU

Geçtiğimiz hafta sadece 18 dakika içinde yörüngeye 104 uydu fırlatan ISRO bu işlemi sadece 15 milyon Dolar'lık bir proje ile gerçekleştirmişti.

ASKERİ UYDULAR DA GÖNDERİLİYOR

Öte yandan Hindistan Ordusu Genel Yöneticisi Korgeneral P. M. Bali, Hindistan'ın ilk askeri uydusu GSAT-7'nin fırlatılmasının, ülkenin ulusal güvenlik için dış uzayı kullanma konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu dile getirdi.

Bali, Hindistan'ın iletişim ve uzaktan algılama uyduları konusunda, Asya-Pasifik bölgesini tamamen kapsayan, en büyük ağlardan birine sahip olduğunu belirtti.

Haber Ara