Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Avusturyalı Bakan: Başörtüsünü kabul etmiyoruz!

Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, 'Uyum bakanı olarak açıkça söylüyorum ki, başörtüsü yükümlülüğünü kabul etmiyoruz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 12:41:58

Avusturyalı Bakan: Başörtüsünü kabul etmiyoruz!

Avusturya İslam Topluluğu'nun (İGGÖ) internet sitesinde yer alan, 'yetişkin Müslüman kadınların başörtüsü takmasına' yönelik fetva metni, ülkedeki merkez sağ (ÖVP) ve sosyal demokrat (SPÖ) partili siyasiler tarafından tepki ile karşılandı.

'KADINLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNE YÖNELİK SALDIRI'

​Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, konuya ilişkin bir Avusturya gazetesine yaptığı açıklamada, "Uyum bakanı olarak açıkça söylüyorum ki, başörtüsü yükümlülüğünü kabul etmiyoruz. İGGÖ'ye açıkça sormak istiyorum, böyle bir tavsiye nasıl web sitenizde durur ve bunun arkasında mısınız?" ifadesini kullandı.

Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Sözcüsü Maria Duzdar ise, kadınların özgürlüklerinin kısıtlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Duzdar, "Böyle bir tutum kadınların özgürlüğüne ve seçme hakkına yapılmış bir saldırı, bunu kesinlikle reddediyorum. Kadın ve kızların özgürlüklerinin kısıtlanması ve erkekler tarafından nasıl yaşayıp ne giyeceklerine karar verilmesi kabul edilemez" dedi.

​'KONU ÇARPITILIYOR'

İGGÖ Başkanı İbrahim Olgun konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Avusturya basının konuyu çarptırdığını belirterek, İslam Topluluğu Fetva Kurulunun, başörtüsünün İslam dininde yerinin olup olmadığına yönelik bir soruya cevaben yaptığı açıklamanın tamamen farklı bir yöne çekildiğini bildirdi.

Haber Ara