Dolar

32,5021

Euro

34,5457

Altın

2.493,94

Bist

9.548,09

Avusturya, Zeybekçi'ye izin vermedi!

Avusturya, Nihat Zeybekçi'nin 15 Temmuz'un yıldönümü sebebiyle katılacağı etkinliğe katılmasına izin vermedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-10 08:35:10

Avusturya, Zeybekçi'ye izin vermedi!

Avusturya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Zeybekci'nin ikili görüşmelerde bulunmak üzere ülkelerine her zaman ziyarette bulunabileceği ancak topluma açık bir yerde yapacağı konuşmanın Avusturya'da düzen ve güvenliği tehlikeye sokabileceği ileri sürüldü.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya şubesi tarafından 16 Temmuz'da yapılması planlanan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği"ne Ekonomi Bakanı Zeybekci de davet edilmişti.

HOLLANDA DA YAPTI!

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in 15 Temmuz anmaları için ülkeyi ziyaret etmesinin hoş karşılanmayacağını açıklamıştı. Bakanlık, Türkeş veya diğer Türk hükümet üyelerinin ülkeye gelmesinin istenmediğini söylemişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, "Türkeş'in ziyaretinin engellenmesi demokrasiye verilen önem bakımından ibret vericidir" diyerek cevap vermişti.

ALMANYA'DA İPTALLER YAŞANDI

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD)'nin Hamburg şubesi tarafından 10 Temmuz tarihinde yapılması planlanan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinliği ile Gelsenkirchen yakınlarında bulunan Gladbeck kasabasında, aynı tarih ve aynı başlıkla planlanan etkinliğinin iptal edildiği belirtilmişti. Önce Hamburg, ardından da Gladbeck programları peş peşe iptal edilirken, aynı şekilde organize edilen Köln programının, her hangi bir engelle karşılaşıp karşılaşmayacağı merak konusu.

Haber Ara