Dolar

32,5336

Euro

34,9417

Altın

2.439,95

Bist

9.716,77

Avusturya'dan sığınma anlaşması için açıklama: Türkiye'ye güven olmaz

Avusturya Savunma Bakanı Doskozil, AB’nin Türkiye ile imzaladığı sığınmacı anlaşmasının kendileri için ‘güvenilmez’ olduğunu belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-07 14:48:46

Avusturya'dan sığınma anlaşması için açıklama: Türkiye'ye güven olmaz

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Avusturya Savunma Bakanı Hans-Peter Doskozil, Die Welt gazetesine konuştu.

Avusturya'nın ısrar ve çabalarıyla Balkan ülkelerinin sınırlarını kapatmasını sağlamasına karşın bunun yeterli olmadığını savunan Doskozil, “Avrupa'nın dış sınırlarının şimdiye kadar AB tarafından yeterince korunduğuna inanmıyoruz” dedi.

‘ERDOĞAN GÜVENİLİR BİR PARTNER DEĞİL'

Balkan güzergahı üzerindeki 15 ülke ile Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan'dan oluşan Vişegrad ülkelerinin yer alacağı yeni bir ‘Balkan sınır güvenliği girişimi' için çalıştıklarını da açıklayan Doskozil, AB ile Türkiye arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasına hakkında da konuştu.

Türkiye ile imzalanan mutabakata güven olmaz. Şu an, Ankara'daki hükümetin kapıları yeniden açabileceği olasılığına karşı yoğun hazırlık yapmalıyız” diyen Doskozil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda geçmişte dile getirdiği tehditlere dikkat çekerek “AB için güvenilir bir partner değil” dedi.

AB KONSEYİ'NDEN 5 ÜLKENİN SCHENGEN KONTROLLERİNİ UZATMA TALEBİNE ONAY

Bu arada AB Komisyonu'nun Schengen üyesi Almanya, Avusturya, Danimarka, İsveç ve Norveç'in 3 ay daha sınır kontrolü yapmasına yönelik önerisi AB Konseyi tarafından kabul edildi. Buna göre, geçen yıldan bu yana devam eden ve 12 Şubat'ta sona ermesi gereken uygulama 3 ay daha uzatılmış oldu.

Sınır kontrollerinin, 24 Eylül'de Almanya'da yapılacak genel seçime kadar her 3 ayda bir uzatılması bekleniyor.

Avusturya, Macaristan ve Slovenya ile olan sınırlarında; Almanya, Avusturya sınırında; Danimarka, Almanya ile feribot hattı olan limanlar ile Almanya kara sınırında; İsveç, Güney ve Batı Polis Bölgesi ile Danimarka ile arasındaki Öresund Köprüsü'nde; Norveç de Danimarka, Almanya ve İsveç'le feribot hattı olan limanlarında kontroller gerçekleştiriyor.

MİDİLLİ KIYILARINA CAN YELEKLERİ VURDU

Öte yandan Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşmak isteyen sığınmacıların büyük bölümünün ayak bastığı Yunanistan'ın Midilli adasından kameralara yansıyan kareler, göçmen akınının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

 

Haber Ara