Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Avusturya’dan Ayasofya tepkisi: Türkiye, Avrupa'nın güvenilir ortağı değil

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesini kınadı ve bunun “bir provokasyon zincirindeki en son halka” olduğunu söyledi. Schallenberg, 'Türkiye Avrupa'nın güvenilir ortağı değil' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-27 09:41:05

Avusturya’dan Ayasofya tepkisi: Türkiye, Avrupa'nın güvenilir ortağı değil

Fethin sembolü ve Fatih Sultan Mehmed'in emaneti Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesine Hristiyan Avrupa'nın tepkisi sürüyor.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ve Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinden rahatsız olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçladılar.

Dışişleri Bakanı Schallenberg, Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesini kınadı ve bunun “bir provokasyon zincirindeki en son halka” olduğunu söyledi.

Libya ve Kuzey Irak'taki son siyasi gelişmelere de değinen Bakan Schallenberg, Türkiye'nin “Avrupa'nın güvenilir bir ortağı” olmadığına dikkat çekti.

Avrupa Birliği'nin “Türkiye'ye karşı güçlü bir politika izlemesi ve sağlam değerlere dayalı olarak (…) açıkça konuşması” gerektiğini vurgulayan Schallenberg, aynı zamanda Türkiye'nin AB katılım müzakerelerine son verilmesi çağrısını yineledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg son olarak da, “AB'nin açık olması ve bu tür şeylerin artık izin verilemez ve doğru olmayacağını beyan etmesi” gerektiğini vurguladı. 

FEF59A71-B698-46A6-BE0E-28308BBFAA8B_v0_h

Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab da, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'yı kendi siyasi amaçları için kullanması ve onu bir camiye dönüştürmesi gerçeği açıkça dinin ön planda olmadığını, bunun yerine bölücü bir siyasi ideoloji olduğunu gösteriyor” dedi.

Avusturya Entegrasyon Bakanı Susanne Raab, “Ayasofya müzesi tüm kültür ve dinlerden milyonlarca insana açıktı ve onlarca yıldır bir arada barışçıl yaşamanın önemli ve güzel bir simgesiydi” diye ekledi.

Kaynak: Orthodoxtimes

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara