Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer Kosova'da

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer Kosova'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-29 17:48:49

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer Kosova'da
Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kosova'nın başkenti Priştine'de, Kosova Meclisi'nde milletvekillerine hitap etti.

Fischer, Kosova Meclisi'nde bir aydır süren muhalefet protestolarına işaret ederek, demokrasiye saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

Tarihte monarşinin yıkılmasıyla birlikte Avusturya'nın parlamenter demokrasiyle yeniden ayağa kalktığını anlatan Fischer, "Bugün istikrarlı bir meclisimiz var. İktidar ile muhalefet partileri birlikte çalışarak yeni yasalar hakkında değerlendirme yapıyor" diye konuştu.

Fischer, meclislerin iyi işlediği bir ülkede, demokrasinin de iyi işlediğini vurgulayarak, "Sizleri, fikir olarak birbirinden ayrılan ama farklı fikirler sunma imkanı da sağlayan demokrasiye çağırıyorum. Sıkıntıların çözümünde en iyi yöntem, ortak bir dil geliştirmektir" ifadelerini kullandı.

Batı Balkan ülkelerinin de AB ailesine katılmasının önemine işaret eden Fischer, "Ancak bu ülkeler, ailemize katılmadan önce üye ülkelerin yapmakla yükümlü olduğu reform ve sorumlulukları yerine getirmek zorunda" dedi.

- Muhalefetten "dövizli" protesto

Bu arada, Fischer'in Kosova Meclisi'nde konuşması sırasında muhalefet partili bazı milletvekilleri, üzerinde "Arkanızı kollayın, yalancılar arkanızda oturuyor" ve "Sırp hegemonyasına son" yazılı dövizler açarak, kürsünün hemen arkasındaki hükümet üyelerini protesto etti.

Fischer, Priştine'deki temasları kapsamında ayrıca Başbakan İsa Mustafa ve KFOR Komutanı Tümgeneral Guglielmo Luigi Miglietta ile ayrı ayrı görüştü.

Haber Ara