Dolar

32,4945

Euro

34,7743

Altın

2.488,28

Bist

9.524,59

Avusturya Başbakanı Kurz'dan sığınmacılar için 'koruma bölgesi' çıkışı

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Suriyeli sığınmacılara ilişkin 'Çözüm, Suriye’de bir barış bölgesi oluşturulmasıyla mümkün olabilir. Tercihen ülkenin kuzeyinde.' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-06 16:37:32

Avusturya Başbakanı Kurz'dan sığınmacılar için 'koruma bölgesi' çıkışı

Başbakan Kurz, basına yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) Suriye sorununda daha etkili olması gerektiğini söyledi.

Kurz, Suriye için AB'nin kendine ait bir barış planının olması gerektiğini belirterek, "Çözüm, Suriye'de bir barış bölgesi oluşturulmasıyla mümkün olabilir. Tercihen ülkenin kuzeyinde" görüşünü paylaştı.

6 MİLYON SIĞINMACIYA KORUMA BÖLGESİ

Söz konusu barış bölgesinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ele alınmasının önemine işaret eden Kurz, "Suriye'de böyle bir koruma bölgesini hak eden, yaklaşık 6 milyon ülke içinde yerinden olmuş insan var." diye konuştu.

"SIĞINMACI DEĞİL GÖÇMENLER; YUNANİSTAN'A İLTİCA EDEMEZLER" 

Kurz, ayrıca Türkiye-Yunanistan sınırındakilerin "sığınmacı değil göçmen oldukları" iddiasında bulunarak, bu insanların Yunanistan'a iltica edemeyeceklerini ileri sürdü.

AB'DEKİ İÇ SINIRLARDA KONTROL TEKLİFİ

Sığınmacı hareketliliği nedeniyle AB dış sınırlarının korunması gerektiğini yineleyen Kurz, AB dış sınırlarının yeterince işlev görmemesi durumunda iç sınırlarında kontrollerin uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Haber Ara