Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Avustralyalılardan Başbakan Morrison'a 'Kudüs' tepkisi

Avustralya Filistin Dayanışma Grubunca Melbourne'de yapılan gösteriye çok sayıda kişi katıldı

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-19 13:29:27

Avustralyalılardan Başbakan Morrison'a 'Kudüs' tepkisi
Avustralya Başbakanı Scott Morrison'un, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma konusunda 'kendisinin ve hükümetinin açık' görüşlü olduğunu açıklamasına tepki gösteren çok sayıda Avustralyalı, Melbourne'da gösteri düzenlendi.

Avustralya Filistin Dayanışma Grubunca (APAN) Melbourne kent merkezindeki Eyalet Kütüphanesi'nin önünde düzenlenen protestoya, çok sayıda Avustralyalı katıldı.

Başbakan Morrison'un açıklamalarına tepki göstermek, işgal altındaki topraklarda İsrail'e karşı mücadele veren Filistinlilere destek vermek amacıyla yapılan gösteride yapılan konuşmalarda, İsrail'in şiddeti kınandı.

Gösteride, Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma konusunda 'kendisinin ve hükümetinin açık' görüşlü olduğunu dile getiren Morrison'a sert eleştiriler yönetildi. Konuşmalarda, söz konusu açıklamaların, bölgedeki sorunu daha da çözülmesi zor bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacağı belirtildi.

'Özgür Filistin', 'İsrail Gazze'den çık' ve 'Özgür Kudüs' sloganları atarak kent merkezinde yürüyen grup, Filistin bayrakları taşıdı.

Güvenlik önlemleri alınan gösteri, olaysız sona erdi.

Haber Ara