Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

Avustralyalı gazeteci John Pilger: Ajan zehirlenmesi iyi tasarlanmış bir drama

Avustralyalı deneyimli gazeteci 78 yaşındaki John Pilger, İngiltere’de ajan zehirlenmesi vakasının “Rusya’ya karşı iyi tasarlanmış bir drama ve propaganda” olduğunu dile getirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-20 09:20:39

Avustralyalı gazeteci John Pilger: Ajan zehirlenmesi iyi tasarlanmış bir drama

TIMETURK | ÇEVİRİ

Rus RT televizyonu ile gerçekleştirilen röportajda Pilger, “Rusya'nın bu suçlamalarla köşeye sıkıştırılmasının çok tehlikeli olduğunu” da ifade etti. “Bu dikkatle tasarlanmış drama, NATO, İngiltere ve Amerika'nın Rusya'ya karşı faaliyetlerini haklı çıkarmak için yıllardır inşa edilen bir propaganda kampanyasının parçasıdır” dedi.

Kızı ile birlikte İngiltere'nin Salisbury kentinde 4 Mart'ta bilinçsiz şekilde baygın bulunan Sergei Skripal, Rus istihbaratından emekli bir albay iken 2006'da Rus istihbarat ajanlarının kimliklerini İngiltere'nin gizli istihbarata servisine vermekten ihanetten hüküm giydi.

PILGER: MEDYADA VE HÜKÜMETTE GELİŞTİRİLEN BİR PROPAGANDA PARÇASI

Pilger ise bu olayın Rusya'ya karşı bahsi geçen kampanyanın bir parçası olmakla birlikte “…özellikle medyada ve hükümette geliştirildiğini” öne sürdü.

"Rusya füzelerle çevrildi, hemen Batı sınırında NATO var. Bu İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana beklenmedik bir durum” şeklinde konuştu. “İngiltere'de birçok insan ve Amerika'da da bu tehlikeleri anlamazlar, bu propagandanın tehlikelerini, şimdi bu drama Skripal'in novichokla mı zehirlenip zehirlenmediğidir” diye devam etti.

"EN BASİT DELİLLERİ ORTAYA KOYMAK İNGİLTERE'NİN SORUMLULUĞUDUR"

Pilger, “Bunun delillerini, en azından Rusya'nın sorumlu olduğuna dair en temel ve ilkel delillerini bulmak İngiliz hükümetinin sorumluluğudur. Rusya'nın sinir gazı programı, aktif novichok programının Birleşmiş Milletler gözlemcileri tarafından Eylül 2013'te sona erdirildiği belirtildi” diye ekledi.

RUS BİLİMCİ: İNGİLTERE, KESİNLİKLE KİTAPTAKİ FORMÜLDEN NOVİCHOK SENTEZLEMİŞ OLABİLİR

Cumartesi günü Radio Free Europe ise Rus bilim insanı Vil Mirzayanov'un açıklamasına yer verdi. Novichok'un geliştirilmesine katkı sağlayan Mirzayanov, röportaj sırasında “İngiltere yayınladığım kitabımdaki formüllere dayanarak bu maddeyi kesinlikle sentezlemiş olabilir” dedi. Rus bilimcinin kitabı ise “Devlet Sırları: Rusya Kimyasal Silah Programı'nın Sırlarının Tarihçesine İçeriden Bakış” adını taşıyor.

Haber Ara