Dolar

32,6007

Euro

34,8106

Altın

2.490,34

Bist

9.468,33

Avustralya'nın helikopterlerden vurarak itlaf edeceği develer konusunda İHH harekete geçti

Avustralya’da çok fazla su tükettikleri gerekçesiyle öldürülmeleri kararı alınan develer konusunda harekete geçti. Vakıf, hayvanları kesip etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için Avustralyalı yetkililerle irtibata geçecek.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-09 15:23:43

Avustralya'nın helikopterlerden vurarak itlaf edeceği develer konusunda İHH harekete geçti

Dün hem dünya hem Türkiye gündeminde şaşkınlık oluşturan bir karar manşetlere taşındı.

Kontrol altına alınamayan yangınlardan ve kuraklıktan etkilenen Güney Avustralya eyaleti Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) bölgesindeki yerel yöneticiler, yangınların da etkisiyle su kaynaklarına akın eden ve yerleşim yerlerine inen develerin hem bu noktalarda zarara yol açtığı hem de çok fazla su tüketerek kaynakların hızlı tükenmesine sebep oldukları gerekçesiyle 10 bin yabani deveyi toplu halde itlaf etme kararı aldı.

Buna göre 10 bin deve helikopterlerden ateş açılarak katledilecek.

İHH HAREKETE GEÇTİ

Avustralyalı yetkililerin hayvanların vurularak itlaf edilmesi kararı tüm dünyayı şok ederken İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) konuyla ilgili harekete geçtiğini duyurdu.

Vakıf, develerin tüketime uygun oldukları belirlenebilirse kesilerek Suriye ve Avustralya çevresindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını sağlamayı gündemine aldı.

Konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan İHH Genel Başkan Yardımcısı Serkan Nergis, Twitter hesabından "İHH olarak Avusturalya'daki arkadaşlarla irtibata geçerek çok su tükettikleri gerekçesiyle helikopterden ateş edilerek katledilecek develer için ne yapabiliriz araştırmasını yapıyoruz. Mesela develer kesilip etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir... Umarım bi sonuç alabiliriz" açıklamasında bulundu.

Independent Türkçe'ye konuşan Nergis "Önce develerin beslenme alışkanlıklarını tespit etmemiz gerekiyor. Etlerinin yenilip yenmeyeceğini ortaya koyacağız” dedi.

2020-01-09_13h25_23

Develerin tüketime uygun olduğu anlaşılırsa resmi makamlarla iletişime geçip develere talip olacaklarını söyleyen Nergis, “Develerin etlerini konserve yapıp ihtiyaç sahiplerine dağıtma gibi bir planımız var. Maliyet analizine göre bu konserveler Suriye'de ya da Avustralya'ya daha yakın bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir” ifadelerini kullandı.

Haber Ara