Dolar

32,6992

Euro

34,8918

Altın

2.508,78

Bist

9.524,59

Avustralya Müslümanlarından 'Politik Kazanç' eleştirisi

Avustralya Müslümanları Avustralya Başbakanının radikal İslam’ı eleştiren sözlerinden rahatsız oldular.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-12 11:46:01

Avustralya Müslümanlarından 'Politik Kazanç' eleştirisi

TİMETÜRK ÇEVİRİ

Melbourne'da 9 Kasım'da bir kişinin hayatını kaybettiği ve iki kişinin yaralandığı terör saldırısının ardından Avustralya Başbakanı Scott Morrison radikal dini eğitimi ve özellikle radikal İslam'ı eleştirdi. Dini liderlerin kendi takipçilerinin bu öğretilerden etkilenmemesi için önceden harekete geçmesini salık verdi.

SBS News'un haberine Avustralyalı Müslüman gruplar ise Başbakan Scott'u meydana gelen bıçaklı saldırı sonrası açıklamaları nedeniyle kınadı. Avustralya Ulusal İmamlar Konseyi ise başbakanın ifadeleriyle ilgili “haksızlıktan kaynaklı öfkelendiklerini” dile getirdi. Morrison'u “olayı siyasileştirerek politik kazanç için kullanmakla” suçladı.

BAŞBAKAN: AVUSTRALYA TOPLUMU İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT RADİKAL İSLAM

Avustralya İslami İlişkiler Forumu (FAIR) suçu işleyen kişinin İslam'la en ufak bir alakası olmadığını “zihin sağlığı bozuk bir kişi olduğunu” ifade etti. Forum tarafından Avustralya başbakanının bir kişinin eylemi nedeniyle bütün bir cemaati “günah keçisi” yapmamaya çağırdı.

FAIR sözcüsü tarafından, “Açıklamalarını geri çekmesini ve Müslümanlardan özür dilemesini talep ediyoruz” dedi.

Müslüman Dostluk Cemiyeti Sözcüsü Keysar Trad da Morrison'un konuşmasını “çok bölücü” olarak niteledi ve normal İslam ile radikal İslam arasında fark gözetmediğinden “İslam korkusunun ekmeğine yağ sürmektedir” diye konuştu. "Dinin uç yorumuna yönelik konuşmaya çalışsa da halk kanadında genel görüş bunun bütün Müslüman toplumuna aşağılama olduğudur” diye ekledi.

Morrison konuşmasının ardından bütün radikal öğretileri eleştirmiş ancak “Aşırılıkçı İslam'ın radikal ve tehlikeli öğretisi” Avustralya toplumu için en büyük tehditi oluşturmaktadır dedi.

Kaynak: Sputniknews

Haber Ara