Dolar

32,5297

Euro

34,9084

Altın

2.426,96

Bist

9.645,02

Avustralya'daki Türk STK'lerden iftar

Melbourne'da 50 Türk STK'nin ortaklaşa düzenlediği iftar programı yoğun ilgi gördü

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-14 16:49:41

Avustralya'daki Türk STK'lerden iftar
Avustralya'nın Melbourne kentinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 Türk sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenlediği geleneksel iftara iktidar ve muhalefet partilerinden çok sayıda temsilci katıldı.

Türkiye'nin Canberra Büyükelçisi Korhan Karakoç'un desteğinde Melbourne kent merkezindeki iftar, Yeşiller Partisi lideri Senatör Richard Di Natale, İşçi Partisi Federal Milletvekilleri Andrew Giles, Maria Vamvakinou, eyalet milletvekilleri, yabancı misyon şefleri, sanat, bilim ve iş dünyasından davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Büyükelçi Karakoç'un ev sahibi olarak yaptığı teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen siyasi parti temsilcileri, çok kültürlülük politikalarının başarıyla uygulandığı Avustralya'da ramazanın bu uygulamaların bir paçası olduğuna dikkati çekti.

Türk toplumunun düzenlediği iftara katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren konuşmacılar da Avustralya'nın tüm etnik kökenlerden gelenlerin ülkesi olduğunu vurguladı.

-"Melbourne'daki Türk toplumu Avustralya'daki gurur kaynağımız"

İftar programının ardından AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Büyükelçi Korhan Karakoç, "Melbourne'deki Türk toplumu hakikaten Avustralya'daki gurur kaynağımız diyebilirim." dedi.

Buradaki Türk firmalarına gün içinde yaptığı ziyaretlerde gördüğü başarılı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karakoç, "İş yerlerimizde iş insanlarımızla bir araya geldik. Hepsi kendi alanlarında uzmanlaşmış ve Victoria eyaletinde önemli markalara imza atmış insanlar. Bu bizi tabii gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

Sydney'de gerçekleştirilen iftarda olduğu gibi Melbourne'daki iftara da siyasi partilerin yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Büyükelçi Karakoç, şunları kaydetti:

"Yine bu akşam Türk toplumu olarak iftarda bir araya geldik ve iftarımıza Avustralya'daki siyasi parti temsilcilerinin hemen hemen tamamı katıldı, Yeşiller dahil. Bu yine bizim açımızdan Avustralya'daki siyasi partilerin ülkemize yönelik ilgisini ortaya koyması bakımından açıkçası takdirimizi karşıladı. Kendileriyle bu vesileyle görüşme imkanları bulduk. Avustralya'daki seçimlerden sonra kendileriyle temaslarımızı devam ettireceğiz."

-Sivil toplum kuruluşlarının birlikte iftar yapması daha etkili

Victoria eyaletinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 Türk kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan Avustralya Türk Toplum Platformu olarak bu sene ikinci iftarlarını gerçekleştirdiklerini belirten MUSİAD Avustralya Başkanı Dr. Ali Gür, katılımcı kuruluşların önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Avustralya Türk toplumunun gösterdiği birlikteliğin önemli olduğunu vurgulayan Dr. Gür, "Bu dayanışmayı tabii yabancı misafirlerimiz gördüğü zaman Türk toplumun bir arada olduğunu onlar da bize daha önem veriyorlar, Türk toplumunun gücünü görüyorlar. Her derneğin ayrı ayrı iftar yapması yerine böyle büyük bir iftar yapılması çok daha etkili oluyor. İnşallah seneye tekrarını yaparız diye düşünüyorum." diye konuştu.

Türk tasavvuf musikisi dinletisi ile devam eden iftar, yemek duasının ardından sona erdi.

Haber Ara