Dolar

32,3332

Euro

35,1699

Altın

2.245,40

Bist

8.718,11

Avustralya'da bakterili kavun vakası

Listeria bakterisi bulaşmış kavun yiyerek hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-20 12:45:31

Avustralya'da bakterili kavun vakası
Avustralya'nın Griffith kentindeki bir çiftlikte yetiştirildiği belirlenen, listeria bakterisi bulaşmış kavun yiyerek hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı.

Yeni Güney Galler (NSW) Eyalet Sağlık Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, listeria bakterisi bulaşmış kavundan yiyen 90'lı yaşlardaki bir kadının daha yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yaşlı kadının hayatını kaybetmesiyle bakterili kavun kaynaklı can kaybının 6'ya çıktığını belirten NSW Bulaşıcı Hastalıkları Direktörü Vicky Sheppeard, ülke genelinde bakteri kaynaklı hasta sayısını ise 19 olarak açıkladı.

Sheppeard, "Hastalığın 70 günlük kuluçka dönemi var. Dolayısı ile şu andaki bazı hastalıkların listeria ile bağlantısı çıkabilir. Fakat piyasada satılan kavunlar artık risk oluşturmuyor." ifadelerini kullandı.

Salgının ortaya çıktığı şubat ayından bu yana 3'ü Victoria, 2'side NSW'de olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Bakteri içeren kavunların ülkenin en önemli tarım şehirlerinden NSW eyaletindeki Griffith kenti yakınında bir çiftlikte yetiştirildiğini belirleyen yetkililer, söz konusu meyvelerin piyasadan toplatıldığını ifade ederek halkı, evlerinde bu kavunlardan varsa hemen çöpe atmaları konusunda uyarmıştı.

Özellikle çocuklar, hamileler ve yaşlılar üzerinde etkili olduğu bilinen listeria bakterisi, genellikle toprak, su ve hayvanlarda bulunmasından dolayı gıdalar aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Yüksek ateş, baş ağrısı, kramp, bulantı ve ishal gibi belirtilerle ortaya çıkan hastalık, bebekler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ölümcül etki gösteriyor.

Haber Ara