Dolar

32,5934

Euro

34,7658

Altın

2.421,44

Bist

9.645,02

Avustralya Başbakanı Turnbull Ramallah'ta

Turnbull, Filistin Başbakanı Hamdallah ile 'ikili ilişkileri geliştirme yolları ve Gazze'nin yeniden imarını' görüştü

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-01 22:03:17

Avustralya Başbakanı Turnbull Ramallah'ta
Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistinli mevkidaşı Rami el-Hamdallah ile bir araya geldi.

Hamdallah'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, "iki ülke ilişkilerini geliştirme yolları, Gazze'nin yeniden imar projelerine Avustralya'nın desteği, Filistin uzlaşısına ilişkin gelişmeler ve başta sınır kapılarının uzlaşı hükümetine devredilmesi olmak üzere Gazze'de atılan adımlar" ele alındı.

Avustralya'nın iki devletli çözüme destek vermesinden ve Yahudi yerleşim birimlerini durdurması için İsrail'e baskı yapmasından övgüyle söz eden Hamdallah, İsrail'i barış sürecinin gereklerini yerine getirmeye zorlamak için etkili bir uluslararası müdahalenin olması gerektiğini vurguladı.

Avustralya Başbakanı Turnbull bugün Ramallah'a gelmişti.

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, bugün itibarıyla tüm sınır kapılarını Hamas'tan devraldıklarını açıklamıştı.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşmayla Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin en geç 1 Aralık tarihine kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.


Haber Ara