Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Avustralya Adalet Bakanı'ndan İslamofobik parlamentere ders!

Avustralya'nın ırkçı 'Tek Ulus Partisi' üyesi Pauline Hanson'un parlamentoda yaptığı burka eylemine Avustralya Adalet Bakanı'ndan tepki geldi. Bakan, ırkçı Pauline Hanson'a verdiği cevap ayakta alkışlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-18 19:01:20

Avustralya Adalet Bakanı'ndan İslamofobik parlamentere ders!

Avustralya'da ırkçı Tek Ulus Partisi lideri Pauline Hanson, Senatodaki oturuma burka giyerek geldi. Bir süre sonra burkayı çıkaran Hanson, Avustralya'da burkanın yasaklanması için çalışmalar yürüteceğini ifade ederek, “Avustralya halkı adına söylemek istediğim, Avustralyalıların büyük bir çoğunluğu burkanın yasaklandığını görmek istiyor” dedi.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

qweqwe_1142


qweqwe_3789

qweqwe_37

BİR IRKÇI AVUSTRALYA'LI: PAULINE HANSON

Irkçı ve İslamofobik eyleminin mimarı olan Pauline Hanson daha önce de sokaklarda "islamı yasaklayın, İslam'ın bu topraklarda yeri yok" eylemleri gerçekleştiren Hanson, seçimlere "daha fazla yok" sloganı ile Tek Ulus partisinden girmiş, islamın, camiilerin, helal gıdanın ve müslüman mültecilerin ülkelerinde daha fazla yer edinemeyeceği bir manifesto yayınlamıştı.qweqwe_3197_1


Hanson'ın bu sözlerine ilk cevap Adalet Bakanı George Brandis'ten geldi.

"BURKAYI YASAKLAMAYACAĞIZ"

Adalet Bakanı, “Hayır Senatör Hanson hayır burkayı yasaklamayacağız. Avustralya'da yaklaşık yarım milyon müslüman yaşıyor. Onların büyük bölümü de yasalara saygılı gayet iyi Avustralyalılar. Onları alay konusu yapacak, yalnızlaştırıp uçlara itecek, dini kıyafetleriyle dalga geçecek değiliz. Sizi yaptığınız bu dehşet şeyi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum” sözleriyle tepki gösterdi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Adalet Bakanı Brandis'in bu sözleri İşçi Partisi ve Yeşiller'in de aralarında olduğu farklı partilerden senatörlerin alkışını aldı. Birçok senato üyesi tarafından da ayakta alkışlandı.

adalet_bakanindan_burka_eylemine_kapak_1503041869_7666


 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara