Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Avukat Ülgen: Bildiriyi imzaladık ama biz yazmadık, hazırlayan Ergun Mengi

Önceki gün gece yarısı yayınlanan 104 emekli amiralin imzasının yer aldığı bildiride imzası bulunan ve gözaltına alınan 10 emekli amiralin avukatlığını üstlenen isimlerden Celal Ülgen, 'Söyledikleri şey şu: 'Biz bu bildirinin metnini okuduk, imzalar mısınız diye sordular, biz de bir sakınca görmedik ve imzaladık. Metni yazan, edit eden, redakte edenler değiliz. WhatsApp grubunda metni paylaşan değiliz, basına veren değiliz' Bu 10 kişi ne bir araya geldi, ne metni hazırladı, ne de metni basına verdi. Ortada metni hazırlayan beyin yok. Metni hazırlayan tek kişi, o da İyi Parti kurucusu Ergun Mengi' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-06 11:34:20

Avukat Ülgen: Bildiriyi imzaladık ama biz yazmadık, hazırlayan Ergun Mengi

Halk TV'de yayınlanan 'Sözüm Var' programında konuşan Ülgen, bildiriyi imzalayan 103 emekli amiral arasından gözaltına alınan 10 kişinin bildirinin hazırlayıcısı olmadığını söylerken, "Savcılık soruşturma başlatıp 10 kişiyi gözaltına alın, evini arayın, bilgisayarlarını alın gelin diyorsa, bu 10 kişinin mutlaka bu metni yazmış olması veya hazırlığını bir araya gelerek yapmış olması lazım. Bu 10 kişi ne bir araya geldi, ne metni hazırladı, ne de metni basına verdi" diye konuştu.

Bildiri metnini hazırlayan kişi İyi Partili Ergun Mengi

celal ülgen-ergun mengi-amiraller-bildiri

Metni hazırlayan kişinin tek kişi olduğunu, o kişinin de İyi Partili Ergun Mengi olduğunu belirten Ülgen, "Önce WhatsApp grubunda metni redakte ederek, 'ekleyecekleriniz varsa ekleyin, çıkartacağınız yer varsa çıkartın, öyle imzalayın' diyorlar. Bu bittikten sonra, metin tam haline geldikten sonra, şu an gözaltına alınanlar biz imzalarız diyorlar. Metinde bir suç unsuru olsa, ben on defa okudum, bir suç yok. Neresinden çıkaracaklar suçu onu bilmiyorum. Montrö konusunda bir açıklamayı kim yapacaktı? Turşucu Hurşit mi yapacaktı, pazarcılar derneği mi yapacaktı? Açıklamayı emekli amiraller yapar, bunlar sivil hayattalar" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Mengi'nin, İyi Parti yönetimindeki görevinden geçen aylarda istifa ettiği ortaya çıktı.

Ergun Mengi kimdir?

Emekli Tuğamiral ve araştırmacı yazar. 1978'de Deniz Harp Okulu'nu bitirdikten sonra Deniz Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni tamamladı. Kocaeli Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programından mezun oldu. Doktorasını Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yaptı. Deniz Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığında Proje subaylığı ve Şube Müdürlüğü Görevlerinde bulundu. Dz. K.K.lığı Strateji Daire Başkanlığı görevindeyken 2003 yılında Tuğamiralliğe terfi etti. Türk Deniz Kuvvetleri'nde 29 yıl çalıştıktan sonra 2007 yılında Amiral olarak emekli oldu.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara