Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Avukat, Ataly Filiz'in savunmasını yapmayacak

Vildan Yirmibeşoğlu, Ataly Filiz'in ailesi tarafından kendisine yöneltilen 'özel avukatlık' teklifini kabul etmedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 13:08:01

Avukat, Ataly Filiz'in savunmasını yapmayacak

Ankara ve İstanbul'da 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz için CMK gereğince İstanbul Baro Başkanlığı'nca atanan avukatı Vildan Yirmibeşoğlu'nun görevi sona erdi. İstanbul'daki soruşturmanın haricinde Ankara Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava ile ilgili yasa gereği 'zorunlu avukatlık' yapan Yirmibeşoğlu'nun görev süresinin 28 Haziran itibariyle sona erdiği öğrenildi.

Habertürk'ten Veli Sarıboğa'nın haberine göre; Atalay Filiz'in avukatlığını üstlenen bir avukat bulunmazsa yasa gereği 5 yılın üstündeki hapis cezası gerektiren suçların yargılamasında mahkemenin talebi üzerine baro, avukat ataması yapıyor.

Ankara'daki dava için Ankara Barosu avukat atayacak. İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki soruşturma tamamlanarak dava açıldıktan sonra da mahkemenin talebi üzerine İstanbul Barosu'nun yeni bir avukat ataması yapması bekleniyor.

Filiz'in ailesinin yeni avukat arayışına başladığı öğrenildi. 

OKUL ARKADAŞI AVUKATLIĞINI YAPMAK İSTEMİŞTİ

Atalay Filiz, gözaltına alındıktan sonra liseden arkadaşı olan avukat O.E.'nin savunması yapma talebini reddetmişti. Filiz, "adının benimle anılmasını istemiyorum" demişti.

DELİ İMAJI VERMİŞTİ

Atalay Filiz savcılık ifadesinde, "11 yaşından itibaren sürekli gazete okuduğunu ve gazetelerde kendisine şifreli mesajlar verildiğini fark ettiğini" söylemişti. Kurbanlarından Fatma Kayıkçı'nın, kimliğini deşifre etmeye çok yaklaştığını ileri süren Filiz, gazete yazılarından kimliğini açığa çıkarması durumunda Kayıkçı'yı öldürmesi gerektiği yönünde mesajlar aldığını öne sürmüştü.

Yakalandıktan sonr akıl sağlığının yerinde olmadığı izlenimi vermeye çalışan, Atalay Filiz için İstanbul Adli Tıp Kurumu yapılan ilk incelemede Filiz'in cezai ehliyetinin tam olduğuna karar verilmişti. Hastaneye yatırılması talebinin de uygun görülmemesi üzerine Atalay Filiz Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.

Haber Ara