Dolar

32,5121

Euro

34,9634

Altın

2.433,33

Bist

9.783,42

'Avrupalı 15 Temmuz travmasını anlamalı'

Tuğrul Türkeş, Hürriyet'e verdiği röportajda AP'nin 'Türkiye ile müzakereler durdurulsun' kararını değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 11:35:15

'Avrupalı 15 Temmuz travmasını anlamalı'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Cansu Çamlıbel'e konuşan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AP'nin aldığı "müzakereler durdurulsun" kararını değerlendirdi.

Türkeş şunları söyledi:

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türk heyetinde defalarca yer aldınız. Avrupa Parlamentosu'nun aldığı ‘müzakereleri geçici dondurma kararı' Avrupa Konseyi için de bir alarm niteliğinde deniliyor. Hele de idamın geri getirilmesi Avrupa Konseyi üyeliğimizin askıya alınmasının da önünü açabilir.

- Türkiye çok ciddi bir travma geçirdi. 15 Temmuz'un ardından idam tartışması yapanları da çarmıha germeyi doğru bulmuyorum. 15 Temmuz vahşi bir ekibin hepimize yaşattığı bir travmadır. Bunu 6 yaşından beri ihtilalleri yaşamış birisi olarak söylüyorum. Burada oturup şu kapıyı havaya uçuracaklar mı, ha geldiler ha geliyorlar diye bekleyen adam travma geçirmemiş olabilir mi? Ve bunun üstünden daha sadece 4 ay geçti. Bakın ben idamın geri getirilmesine karşıyım dedim başta ama bu travmayı da Avrupalının görmesi ve anlaması lazım. Ama halk bir travma nedeniyle bunu konuşuyor diye Avrupa'nın aşırı sağcı partilerinin çoğunlukta olduğu Avrupa Parlamentosu ilişkiler durdurulsun diyecek!

 

Haber Ara