Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

'Avrupa, Yunanistan’ı yalnız bıraktı'

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa'nın Yunanistan'ı yalnız bıraktığını savundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 04:17:35

'Avrupa, Yunanistan’ı yalnız bıraktı'

Ajanslarda yer alan bilgide; Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında kurulan ‘gayri resmi' sığınmacı kampının boşaltılmasıyla ilgili olarak konuşan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, yaşananların sığınmacı kabul etmeyen ülkelerin suçu olduğunu söyledi.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre Neue Osnabrücker Zeitung'a demeç veren Martin Schulz, İdomeni'nin ‘sığınmacı almaya hazır olmayan' üye ülkeler açısından bir utanç lekesi olduğunu belirtti.

Yunanistan'ın sığınmacı krizinde yalnız bırakıldığını ifade eden AP Başkanı, AB üyesi ülkelerin sorumluluğuna işaret ederek, sığınmacı almayı inatla reddeden ülkelerin ‘AB'yi böyle bir durumun içine soktuğunu' kaydetti. 

Yunanistan'ın derin bir ekonomik ve mali krizin içinde olduğunu vurgulayan Schulz, Atina'nın sığınmacı sorununda da acil dayanışmaya ve yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti. Avrupa Birliği'nin geçen yıl 160 bin sığınmacının paylaştırılması konusunda mutabık kaldığını belirten Schulz, bunun son derece ağır bir biçimde hayata geçirilebildiğine dikkat çekti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara