Dolar

32,3776

Euro

35,0297

Altın

2.326,46

Bist

9.142,40

Avrupa Yakası'na kamunun ilk Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan ve ücretsiz hizmet veren merkeze, Sağlık Bakanlığı 'Alo 182' hattından ve Merkezi Hastane Randevu Sistemi sistemi üzerinden başvurulabiliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-03 13:14:33

Avrupa Yakası'na kamunun ilk Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi
İstanbul Avrupa Yakası'nda Sağlık Bakanlığına bağlı ilk Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete açıldı.

İstanbul Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğin yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan merkezde hasta kabulüne başlandı.

Merkezde, sualtı hekimliği ve hiperbarik tıp uzmanı 2 doktor, 2 basınç operatörü ve 2 hemşire olmak üzere 10 personelle hizmet veriliyor.

Hiperbarik oksijen tedavisi için belli endikasyonların arandığı hastalar, önce uzman ekip tarafından değerlendiriliyor.

Uzman doktorlar tarafından muayene edilerek bazı ön tetkikler yapılan hastalardan, uygun görülenlerine hiberbarik oksijen tedavi planlanıyor.

Hiperbarik tedavi, şeker hastalığı, damarsal problemler, kronik, yanık yaraları, kemik hastalıkları, kemik enfeksiyonları, ani işitme ve görme kaybı ile trafik kazalarında oluşan doku yaralanmalarının, ezilmelerin, doku nekrozlarının, dolaşım problemlerinde yardımcı tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor.

Aynı zamanda soba zehirlenmelerinde hızlı ve yerinde tedaviyle hayat kurtaran ve ileride yaşam kalitesini etkileyen tedavi sürecinde hastalar, basınç odalarında, hem tank içerisinde hem de dışarıda bulunan kameralarla sürekli gözetim altında tutuluyor.

Haftanın 5 günü, günde 2 seans hasta kabul eden merkezde, gerektiğinde günde 3 seans sağlık hizmeti de verilebiliyor.

Hastaların ücretsiz faydalandığı ve seansları yaklaşık 2-2,5 saat süren tedavi için merkeze, Sağlık Bakanlığı "Alo 182" hattından ve Merkezi Hastane Randevu Sistemi sistemi üzerinden başvurulabiliyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara