Dolar

32,5104

Euro

34,9524

Altın

2.439,45

Bist

9.716,77

Avrupa ülkelerinde yeni bir koronavirüsü türü ortaya çıktı

Bilim insanları, geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkelerinde yeni bir koronavirüsü türünü ortaya çıkardı. Bilim insanlarına göre, bu tür yeni virüs, bu yaz İspanya'da ortaya çıktı. Şu anda, Hong Kong ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra 12 Avrupa ülkesine yayıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-30 16:01:08

Avrupa ülkelerinde yeni bir koronavirüsü türü ortaya çıktı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve insandan insana bulaşarak öldüren koronavirüsünün yeni bir türü bulundu.

Bilim insanları, geçtiğimiz aylarda Avrupa ülkelerinde yeni bir koronavirüsü türünün ortaya çıktığını kanıtladılar.

Ancak, bu türün boyutu hakkında hâlâ kesin bilgi yok.

Yeni koronavirüs türüyle ilgili, medRxiv Library bilimsel dergisinde İsviçreli ve İspanyol uzmanlar tarafından yayınlanan bir makalede belirtildi.

Makalenin yazarları, Avrupalıları enfekte eden virüsün genomunun genetik dizilerini inceledi. Avrupalıların yüzde 80'inin alışılmadık bir virüs olduğu sonucuna vardılar ve buna 20A.EU1 adını verdiler.

Ve bilim insanlarına göre, bu yeni tür virüs, bu yaz İspanya'da ortaya çıktı. Şu anda, Hong Kong ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra 12 Avrupa ülkesine yayıldı.

Doktorlar, şu anda bu yeni tür koronavirüs ile enfekte olan ülkelerin başında İngiltere, İranlanda, İsviçre ve Hollanda'nın geldiğini açıkladılar.

Doktorlar göre, İngilizlerin yüzde 90'ı, İrlandalıların yüzde 60'ı, İsviçre ve Hollandalıların ise yüzde 30-40'ı bu yeni tür virüsle enfekte olmuş durumda.

Bilim insanları, Avrupa ülkelerindeki ihtiyati tedbirlerin çoğunu iptal ettikten sonra yeni koronavirüs türünün kolayca yayıldığını öne sürdüler.

Kaynak: Komsomolskaya Pravda

Haber Ara