Dolar

32,4165

Euro

34,4540

Altın

2.488,75

Bist

9.679,80

‘Avrupa tamamen ABD’nin kontrolü altında’

Micalessin, ABD’nin Rusya’yı ‘bir numaralı düşman’ olarak görmesinin hata olduğunu belirtirken, Avrupa’nın tamamen Washington yönetiminin kontrolü altında olduğunu söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 16:46:00

‘Avrupa tamamen ABD’nin kontrolü altında’

Sputnik'e konuşan İtalyan Il Giornale gazetesi yazarı Gian Micalessin, ABD ordusunun hâlâ Soğuk Savaş yaklaşımlarına inandığını belirterek, bu tutumun hem Beyaz Saray'ın hem de ABD'nin Rusya stratejisini de etkilediğini ifade etti.

Washington yönetiminin, Rusya lideri Vladimir Putin'in ‘ABD konusunda kendi stratejik vizyonuna sahip tek dünya lideri' olduğunu anladığını dile getiren Micalessin, “Putin, (ABD için) tek gerçek muhalif. Bunun nedenini açıklamak zor. Bazıları bu durumu iki faktörün birleşmesiyle açıklayabilir: eski Soğuk Savaş yaklaşımları ve uluslararası ilişkilerin satranç tahtasında giderek deneyimli hale gelen Putin'den korkulması” yorumunda bulundu. 

İtalyan uzman, ABD'nin politikasını takip eden Avrupa Birliği'nin (AB) de kendini savunacak güçte olmayan, salt siyasi bir organizasyon olduğunu ‘bir kez daha' kanıtladığını belirtti. AB'nin kendi öncelikleriyle hiçbir şekilde örtüşmemesine rağmen ABD'nin tutumunu takip ettiği eleştirisini getiren Gian Micalessin “Avrupa, tamamen ABD'nin kontrolünde” dedi.

Micalessin, AB'nin Ukrayna krizinde kendi amaçlarına zarar veren bir strateji izlemesinin Avrupalı ülkelerin Rusya ile ekonomik ilişkilere yönelmesiyle sonuçlandığını da kaydetti.

Haber Ara