Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

'Avrupa sığınmacılar için verdiği sözleri tutmuyor'

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Yunanistan ve İtalya'daki sığınmacıların diğer Avrupa ülkelerine yerleştirme planı sadece yüzde 3 oranında gerçekleştiğini ifade etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-14 10:04:25

'Avrupa sığınmacılar için verdiği sözleri tutmuyor'

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden William Spindler, geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği (AB) ve üye ülkeler arasında anlaşmaya varılan Yunanistan ve İtalya'daki sığınmacıların diğer Avrupa ülkelerine yerleştirme planının sadece yüzde 3 oranında gerçekleştiğini söyledi.

Sözcü Spindler, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Avrupa devletlerine taahhütlerini yerine getirme ve sığınmacıların farklı ülkelere yerleştirilmelerine ilişkin hızlı adım atmaları çağrısında bulundu.

Bir yıl önce AB ve üye ülkeler arasında anlaşmaya varılan Yunanistan ve İtalya'daki sığınmacıların diğer Avrupa ülkelerine yerleştirme planının sadece yüzde 3 oranında kaldığına dikkati çeken Spindler, varılan anlaşmaya rağmen AB ülkelerinin sözlerini yerine getirme konusunda yavaş kalmasını eleştirdi.

Yunanistan'dan ayrılan sığınmacı sayısının şuana kadar 3 bin 712, İtalya'dan ise bin 64 olduğunu belirten Spindler, bununla beraber Yunanistan'da 7 bin 970 sığınmacının başka ülkeye gitmek için başvurduğunu aktardı.

Spindler, BMMYK'nin Yunanistan makamlarını sığınmacıların diğer AB ülkelerine yerleştirme sürecinde daha hızlı davranması için teşvik ettiğini ve bu ülkede kadın, erkek ve çocuklardan oluşan binlerce sığınmacının yaklaşan kış öncesi kötü şartlarda ve güvenlik sorunu olan bölgelerde yaşadığını sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara