Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

'Avrupa: Rusya-ABD işbirliğinden yana'

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Avrupa'nın, Suriye’de IŞİD'e karşı mücadelede Rusya ve ABD’nin işbirliği yapmasını tamamen desteklediğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 05:58:31

'Avrupa: Rusya-ABD işbirliğinden yana'

Sputnik'te yer alan habere göre; Steinmeier ayrıca, Rusya'nın bölgedeki müdahalesinin dengelerde değişiklik yarattığını ifade etti.
 
AB Dış İlişkiler Konseyi'ndeki bir toplantıda konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier “Suriye'de ABD ve Rusya'nın işbirliği yapmasını ve bu gerçek düşmanlarla ilgili ortak bir fikre varmasını destekliyoruz. (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esed'e karşı savaşan muhalif grupların değil, IŞİD ve Nusra Cephesi'ni yenilgiye uğratılması için çaba harcanmalı” dedi.

‘RUSYA'NIN MÜDAHALESİ BİR ŞEYLERİ DEĞİŞTİRDİ'

Rus jetlerinin Suriye'de IŞİD'e karşı sürdürdüğü operasyonların bölgedeki dengeleri değiştirdiğini belirten Steinmeier, “Rusya'nın Suriye'deki operasyonları bazı şeyleri değiştirdi. Siyasal anlamda istikrarın sağlanması daha da zorlaştı. Bölgede geçiş hükümeti ile gerçekleşecek siyasi sürecin Rusya'nın müdahalesi yüzünden engellenmemesi için çalışılmalı” diye konuştu. 

ABD bir yılı aşkın süredir BM Güvenlik Konseyi ve Suriye'nin onayını almadan bölgede IŞİD'e karşı operasyonlar yürütüyor. Şam hükümetinin talebiyle bölgedeki militanlara karşı havadan önleyici operasyonlar başlatan Rusya ise 30 Eylül'den bu yana 140'tan fazla IŞİD hedefine saldırı gerçekleştirdi.

Haber Ara