Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye idam uyarısı

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen Türkiye oturumunda Federica Mogherini önemli uyarılarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-23 09:37:55

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye idam uyarısı

AP Türkiye Raportörü Kati Piri'nin, Türkiye ile müzakerelerin geçici olarak askıya alınması önerisi, siyasi gruplar tarafından da benimsendi. AP'nin Strasbourg'daki toplantısında, Türkiye ile ilişkiler ele alındı. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ölüm cezasının geri getirilmesine ilişkin tartışmaları eleştirdi.

‘TÜRKİYE'Yİ AVRUPA'DAN KOPARIR'

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini , idama ilişkin düzenlemenin Türkiye'yi Avrupa'dan koparacağı uyarısında bulunup, “Eğer üyelik süreci sona ererse, iki tarafın da kendisini kaybet-kaybet senaryosu içinde bulabileceğini sanıyorum” diye konuştu.

AP Türkiye Raportörü Hollandalı Parlamenter Piri de, darbe girşimi sonrası yaşananlar nedeniyle Ankara'nın tutumunu eleştirerek üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulması önerisini yineledi. Gruplar adına yapılan konuşmalarda da, özellikle 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası uygulamaya konan Olağanüstü Hal -OHAL'in, hukuk devleti ilkelerini ortadan kaldırdığına işaret edildi.

Hıristiyan Demokrat Grup adına konuşan Manfred Weber , Türkiye ile müzakerelerin dondurulması önerisine destek verdi. Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu söyleyen Alman parlamenter, hukuk devleti sıralamasında Birmanya'nın arkasına düştüğünü söyledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara