Dolar

32,3409

Euro

35,1220

Altın

2.240,45

Bist

8.901,25

Avrupa Parlamentosu evsizlere kapılarını açtı: Günde 3 bin kişiye yemek verilecek

Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosu'nda görev alanların evden çalışmaya başlamasıyla birlikte bina Covid-19 ile mücadelede yeni bir cepheye dönüştü. Bu kapsamda parlamento binalarından biri evsizler ve hastaneden taburcu olmasına karşın evlerine dönemeyenlere ayrıldı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-09 19:06:26

Avrupa Parlamentosu evsizlere kapılarını açtı: Günde 3 bin kişiye yemek verilecek

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli tarafından yapılan açıklamada, "Avrupa Parlamentosu ciddi sağlık krizi kapsamında binalarından birini evsizlere ve yardıma muhtaç insanlara ayırmaya karar verdi." ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Parlamentosu binasında iki farklı bölüm oluşturulacak, biri evsizlere diğeri hastaneden taburcu olmasına karşın evlerine dönemeyenlere.

AP, pişirdiği 3 bin kişilik yemeği evsizlere ve sağlık personeline dağıtacak

Avrupa Parlamentosu'nun mutfağında evsizlere ve sağlık çalışanlarına her gün 3 öğün olmak üzere toplam 3 bin kişilik yemek pişirilecek.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, "Mutfağımızda ihtiyaç sahipleri ve sağlık çalışanları için her öğün için 1000 kişilik yemek pişirilecek." dedi.

Evsizler Avrupa Parlamentosu binasında yemeklerini yiyebilecek. Yemekler paket halinde talep olduğu taktirde ihtiyaç sahiplerine veya sağlık personeline de ulaştırılabilecek.

Avrupa Parlamentosu yetkilileri daha önce Brüksel'de bulunan kurum araçlarının sağlık ekipmanlarının taşınması için kullanılabileceğini belirtmişti.

Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg'daki binası da Covid-19 test ve tanı merkezi olarak kullanılabilecek.

Haber Ara