Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Bosna Hersek'te

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Bosna Hersek'te

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 19:32:31

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz Bosna Hersek'te
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Bosna Hersek temasları kapsamında, ülkenin parlamentosunu oluşturan Temsilciler Meclisi ve Milletler Meclisi yetkilileri ile bir araya geldi.

Başkent Saraybosna'da basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Schulz, Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç ve Milletler Meclisi Başkanı Barışa Çolak ile ortak basın toplantısında konuştu.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz burada yaptığı açıklamada, toplantıda Bosna Hersek'in en büyük sorunlarından biri olan işsizlik, özellikle genç insanların işsiz olması konusunu ele aldıklarını söyledi.

İşsizliğin sadece Bosna Hersek'in değil, aynı zamanda Avrupa'nın da bir sorunu olduğunu anımsatan Schulz, Bosna Hersek'te işsizlik oranının yüzde 60 olduğunu, bu sorunla birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Schulz ayrıca, terörle mücadele konusunun da ele alındığını belirterek, terörün küresel bir sorun olduğunu, bu sorunla mücadelenin güçlü bir iş birliği gerektiğini söyledi.

Milletler Meclisi Başkanı Barışa Çolak, Schulz ile bir araya gelmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, ziyaretinin Bosna Hersek için çok kritik bir dönemde gerçekleşmesinden dolayı çok önemli olduğunu söyledi.

Çolak, "Bana göre ziyaret çok önemli bir dönemde gerçekleşti. Biz bu dönemde reform sürecini başlatıyoruz ve Bosna Hersek artık çok hızlı adımlarla Avrupa entegrasyonlarında ilerlemesi gerekiyor" dedi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç de Schulz ziyaretinin aslında AB kurumlarının Bosna Hersek'e ne kadar çok ilgi gösterdiğinin bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Caferoviç, Bosna Hersek ve Batı Balkanların Avrupa'nın bir parçası olduğunu belirterek, Avrupa Parlamentosu'nun ve AB'nin Avrupa kurumlarından güçlü bir Bosna Hersek'i görmek istediklerini dile getirdi.

Schulz, Bosna Hersek ziyareti kapsamında ayrıca, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdiç, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Boşnak Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Sırp ve Hırvat üyelerinin danışmanlarıyla bir araya gelecek.

Haber Ara