Dolar

32,5226

Euro

34,9004

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

Avrupa’nın sınır kapılarında vaka sayılarının etkisi!

Koronavirüs vakalarının hızla arttığı Avrupa’da, temmuzda açılan sınırlar tekrar kapanıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-02 14:24:52

Avrupa’nın sınır kapılarında vaka sayılarının etkisi!

AB içinde sınır kapılarını tamamen kapattığını duyuran ilk ülke Macaristan oldu. Başbakan Victor Orban'ın makamı, 1 Eylül'den itibaren Macaristan'da oturmayanların ülkeye girişlerinin yasaklandığını açıkladı. 

Dünyada 832 binden fazla kişinin canına mal olan koronavirüs salgınının yeniden hız kazandığı Avrupa'da, hükümetler sert önlemlerini arttırıyor. Yabancı ziyaretçilere kapanma tedbirleri açıklayan Avrupa ülkelerinde, yaz tatili nedeniyle kaldırılan Schengen sınırları içindeki ülke sınırlarının da yeniden kapatılması konusu tartışılmaya başlandı.

Almanya ve Belçika'da, komşu ülkeleri Fransa'nın Paris ve Marsilya bölgesinden gelenlere karantina uygulanacağını duyurdu. Danimarka ise Belçika'ya kapılarını kapattığını bildirdi. Yunanistan'da adalar ve karasularındaki kamplarda kalan göçmenlere uygulanan "kapanma kararının" 15 Eylül'e kadar devam edeceği açıklandı.

Maske zorunluluğu yeniden geldi

Fransa ve Almanya'da virüsün yayıldığı kentlerde, kapalı mekânların yanı sıra sokaklarda da maske takma zorunluluğu geldi. Yasağa uymayanlara Almanya'da 50, Fransa'da 135 euro para cezası verilecek.

Avrupa'da okullar nasıl açılıyor?

Avrupa'da tam okulların başlayacağı hafta vaka sayılarının yüksek artış sergilemesi hükümetleri sert önlemler almaya itti. İtalya'da, öğrenciler arasında 1 metre mesafe sağlandığı takdirde maske takılmayacak, ancak bu mesafe sağlanamayan sınıflarda maske zorunlu olacak. Fransa'da 11 yaşın üstündeki öğrencilere maske zorunluluğu getirilirken, Yunanistan'da anaokulundan itibaren çocuklar zorunlu maske takacak.

Haber Ara