Dolar

32,5297

Euro

34,9084

Altın

2.426,96

Bist

9.645,02

Avrupa Merkezli 'hayır' cephesinde neler yaşanıyor?

Hollanda ve Almanya başta olmak üzere AB ülkeleri ile yaşanan sorunlardan sonra Batı merkezli 'hayır' cephesi faaliyetlerine hız vermiş durumda. Terör örgütlerinin de katıldığı 'hayır' propagandalarında 'İslam' karşıtlığı ve 'ırkçılık' da ön plana çıkıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 15:21:46

Avrupa Merkezli 'hayır' cephesinde neler yaşanıyor?

TIMETURK | ÖZEL İÇERİK

- Geert Wilders: Daha Fazla İslam İstemiyoruz (9 Mart 2017)

Hollandalı ırkçı siyasetçi Geert Wilders, yayınladığı bir video ile Türkleri ve Müslümanları istemediğini anlattı. Wilders, tercihi "evet" olan kitleye şu şekilde seslendi: "İslam bayrağını taşıyan Erdoğan'a oy verdiniz, sizi istemiyoruz."



- Blick Gazetesi: Erdoğan'ın Diktatörlüğüne Hayır Oyu Kullanın (13 Mart 2017)

İsviçre'nin çok satan bulvar gazetesi Blick, ülkedeki Türk vatandaşlarına Türkçe seslendi ve referandumda ‘Hayır' deme çağrısında bulundu.

İsviçre'de yaşayan Türklere BLICK'in çağrısıdır:
Erdoğan'ın diktatörlüğüne HAYIR oyu kullanın! https://t.co/LQtMFHwWGA @RT_Erdogan pic.twitter.com/uMV1sOQCIw — Blick (@Blickch) 13 Mart 2017

- İsviçre'deki Maske Festivalinde Osmanlı ve Erdoğan'a Küstahlık (13 Mart 2017)

İsviçre'de düzenlenen maske festivalinde Türkiye korteji oluşturan bir grup, bir yandan ‘hayır' kampanyası yaparken, bir yandan da Osmanlı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret amaçlı maskelerle geçit yaptı.



- Merkel'in Partisinden “HAYIR” Mitingine Destek (14 Mart 2017)

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Hessen eyaleti milletvekili İsmail Tipi ve koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partili (SPD) Turgut Yüksel, Rüsselsheim kentinde düzenlenen “Hayır” gösterisinde yer aldı.

1--zJNqXtitL_hbWrmNPcfMw

- Alman Gazetesi'nden ‘Hayır' Paylaşımı (23 Mart 2017)

Almanya'da günlük yayın yapan ve 6 ulusal gazeteden biri olan Die Tageszeitung Gazetesi, Türkiye'de yapılacak referandum için yogalı ‘#hayır' paylaşımında bulundu.

Yoga gegen Erdogan. Die taz sagt #hayır pic.twitter.com/gHoKMla3SS — taz (@tazgezwitscher) 23 Mart 2017

- PKK'nın elebaşlarından Zübeyir Aydar'ın Camii Hazımsızlığı (24 Mart 2017)

PKK'nın elebaşlarından Zübeyir Aydar Belçika'da düzenlenen bir “hayır” organizasyonunda konuştu. Aydar, Çamlıca Camii ile ilgili "Türkiye'nin en güzel yerine gitti cami dikti" dedi.



- Cemil Bayık: Bazı şerefsiz Kürtler... (24 Mart 2017)

16 Nisan'da yapılacak referandumda ‘hayır' oyu verilmesi çağrısında bulunan PKK liderlerinden Cemil Bayık, "Bazı şerefsiz Kürtler var..." diyerek "kararsız" kalınmamasını istedi.



- Zekeriya Beyaz : Evet diyenleri Allah cezalandırır (24 Mart 2017)

Ulusal Kanal'da bir programa katılan İlahiyatçı Zekeriya Beyaz referandumda “evet” diyenleri Allah'ın cezalandıracağını iddia etti.



- PKK'lı Ararat: 'Evet' çıkarsa biz biteriz (24 Mart 2017)

“Evet” çıkması halinde kendilerinin biteceğini dile getiren Ararat, özellikle kadınların örgütlenmesi gerektiğini söyledi.



- Almanyalı Cem Özdemir: Anayasa Referandumuna Hayır Diyoruz (26 Mart 2017)

Evet propagandası için miting ve gösterilerin ardı ardına yasaklandığı Almanya'da, Yeşiller Partisi Eş Genel Başkanı Cem Özdemir, 16 Nisan'daki referandum için video çekerek ‘Hayır' oyu istedi.



- İsviçre'de "Erdoğan'ı öldürün" pankartı (25 Mart 2017)

Başkent Bern'de PKK'lıların düzenlediği 'hayır' etkinliğinde "Erdoğan'ı öldürün" pankartı açıldı.

645x344-pkk-supporters-promote-no-campaign-as-they-shout-kill-erdogan-in-front-of-swiss-parliament-1490458615444

Haber Ara