Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Avrupa ikincisi milliler İstanbul'da

Avrupa ikincisi milliler İstanbul'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-07 22:20:19

Avrupa ikincisi milliler İstanbul'da
İngiltere'nin Worcester şehrinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Türk Milli Takımı İstanbul'a döndü.

Millileri, Atatürk Havalimanı'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri çiçeklerle karşıladı.

Şampiyonada elde ettikleri başarıyı AA muhabirine değerlendiren Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, turnuva maçlarının oynandığı sırada Türkiye'den gelen üzücü haberle sarsıldıklarını belirterek, "Avrupa ikinciliğimizi şehitlerimize ve onların ailelerine armağan ediyoruz" dedi.

Oyunculardan Ferit Gümüş ise en önemli turnuvalardan birinde çok iyi hazırlanmış ülkelerle karşılaştıklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Herkes şampiyon olabilirdi. Biz de tüm maçlarımızı tek tek kazandık. İstiyorduk ki bir ilki başaralım ve namağlup şampiyon olalım. Maalesef pek çok etken ile karşı karşıya geldik ve moralimiz bozuldu. Final maçına çok moralsiz çıktık, sebebi şehitlerimizdi. Terörün her türlüsünü kınıyor, şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Brezilya'da yapılacak 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak takımların belirlendiği turnuvada Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, finale kalana kadar çıktığı 7 müsabakadan da galip ayrıldı. Paralimpik Oyunları'na katılmayı İspanya maçında garantileyen milliler, final karşılaşmasında Büyük Britanya'ya 87-66 yenilerek ikinci oldu. Son 7 senede 3. kez finalde kaybeden milli takım, 2009'da İtalya'ya 2013'te ise yine Büyük Britanya'ya mağlup olarak şampiyonluğu kaçırmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara