Dolar

32,3881

Euro

35,0018

Altın

2.326,17

Bist

9.079,97

Avrupa: 'Hayır' kampanyası yürütenlere yönelik yıldırma girişimleri var

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcisi Michael Georg Link, Türk vatandaşlarının 16 Nisan'daki anayasa referandumu için yurtdışındaki oy kullanma sürecinin yeterince gözlemlenmediğini belirterek, 'Hayır kampanyası yürütenlere yönelik yıldırma girişimleri var' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-05 14:50:59

Avrupa: 'Hayır' kampanyası yürütenlere yönelik yıldırma girişimleri var

Deutche Welle'nin Stuttgarger Zeitung'tan aktardığı habere göre Link "AGİT olarak sadece Türkiye'deki seçimleri gözlemleyebiliyoruz. Almanya, Avusturya ya da İsveç'te seçimleri gözlemlemek için ekibimiz yok" dedi.

AGİT'in görevi itibariyle yurtdışındaki seçimleri gözlemlemediğini söyleyen Link, "Ancak bu AGİT olarak gelecekte ele almamız gereken bir konu" dedi.

'ASIL SORUN KAMPANYA SÜRECİ'

AGİT gözlemcilerinin Türkiye'de iyi karşılandığını ve işbirliğinin profesyonel olduğunu belirten Link AGİT'in Türkiye'deki seçim süreciyle ilgili ara raporunu hafta sonunda açıklayacağını duyurdu.

Kendileri için asıl sorunun seçim günü değil öncesindeki kampanya süreci olduğunu belirten Link, AGİT'in Türkiye'de daha önce yapılan seçimlerden edindiği tecrübeler doğrultusunda medyada seçim konusunun tek taraflı ele alındığını vurgulayarak, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilan edilen OHAL nedeniyle medyadaki haberler ve gösteri düzenleme gibi konularda kısıtlamalar olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerinin seçim gününe dair temel bir kaygı taşımadıklarını, endişelerin daha çok seçim kampanyaları sürecine dair olduğunu söyleyen Link, 'Hayır' kampanyası yürütenlere yönelik yıldırma girişimleri olduğunu ifade etti.

AGİT'in Türkiye genelinde 24 kişilk bir ekibi olduğunu, buna ek olarak başkent Ankara'da da 20 çalışanının görev yaptığını açıklayan Link, seçim gününde ise ek gözlemcilerin geleceğini belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara