Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Avrupa Halk Partisi Türkiye raportörü: Müzakerelere devam edilmeyebilir

Avrupa Halk Partisi grubu Türkiye raportörü Sommer, referandum sonrasında Türkiye ile AB arasındaki müzakerelere devam edilmeyebileceğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-15 19:35:28

Avrupa Halk Partisi Türkiye raportörü: Müzakerelere devam edilmeyebilir

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi grubu Türkiye Raportörü Renate Sommer, Fransız Haber Ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "üyelik müzakereleri öyle ya da böyle zaten ölmüş durumda” dedi. Sommer, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazanırsa, muhatabımız bir diktatör olacak. Üyelik müzakerelerine devam edilebileceğini pek düşünemiyorum" şeklinde konuştu.

Avrupa Parlamentosu milletvekili Sommer'e göre, referandum başka türlü sonuçlansa da müzakereler "ölmüş durumda.”

İDAM GELEMDİĞİ SÜRECE...

Sommer, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin otomatik olarak sona ermesine yol açacak idam cezası geri getirilmediği sürece, AB Komisyonu'nun halen müzakereleri sürdürmekten yana olduğunu söyledi. Sommer, "aslında AB, Türklerin buna son vermesini bekliyor” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın AB üyeliğinin referanduma sunulabileceğini söylediğini belirten Sommer, "Erdoğan'ın fikrini açıkça ortaya koyması gerektiğini” vurguladı.

ERDOĞAN NE DEDİ?

TRT'de canlı yayın konuğu olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise pazar gününden sonra hükümetle birlikte AB ile ilişkiler konusunu ele alacaklarını ifade etti. Erdoğan, "Çünkü Avrupa Birliği'nin 54 senedir bize çektirdiği çile yeter. 54 sene, böyle bir ülke yok. Hiçbir ülkeye bunlar böyle çile çektirmediler. Türkiye herhalde bunların şamar oğlanı değil, herkes haddini bilecek” şeklinde konuştu.

MÜLTECİ ANLAŞMASI DEVAM EDECEK

Avrupa Parlamentosu Avrupa Halk Partisi Grubu Türkiye Raportörü Renate Sommer, Türkiye ile yaşanan gerginliğe rağmen, geçen yıl imzalanan mülteci mutabakatının sürdürüleceğini işaret etti. "Mülteci anlaşmasının feshedileceğini düşünmüyorum” diyen Sommer, "Erdoğan'ın da boğulan insanların fotoğraflarına dayanamayacağını” savundu.

Sommer, mülteci mutabakatı çerçevesinde verilen Gümrük Birliği'nin genişletilmesi sözünden vazgeçilmemesi çağrısında da bulundu. Türkiye açısından bunun ekonomik önemine işaret eden Sommer, Türkiye ile AB'nin "diyalogta kalması” için Gümrük Birliği'nin önemli bir olanak sunduğunu dile getirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara