Dolar

32,3745

Euro

35,0193

Altın

2.324,35

Bist

9.079,97

Avrupa Haber Ajansları Birliği Varşova Konferansı

AA'nın kurucu üyesi olduğu EANA'nın Sonbahar Konferansı Varşova'da düzenlendi

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-20 16:34:45

Avrupa Haber Ajansları Birliği Varşova Konferansı
Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) Sonbahar Konferansı Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleşti.

EANA'nın kurucu üyelerinden olan Anadolu Ajansını (AA) temsilen Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ve Uluslararası Operasyonlar Direktörü Ural Yeşil'in de katıldığı konferansta, 32 ülkeden AFP (Fransa), ANA (Yunanistan), AZERTAC (Azerbaycan), DPA (Almanya) ve PA (İngiltere) gibi haber ajanslarının yetkilileri de yer aldı.

"Avrupa'daki Ulusal Haber Ajanslarının Geleceği: Gelecek için Haber Ajansı Muhabirlerinin Eğitilmesi" başlıklı konferansta, haber ajansları yeni çalışmaları hakkında sunumlar yaparken, akademisyenler de medya sektörünün sorunları ve geleceği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

- LSE anket sonuçları açıklandı

Konferansta düzenlenen panelde London School of Economics (LSE) tarafından geliştirilen, haber ajanslarının karşılaştığı ve ileride karşılaşabilecekleri sorunların tespit edilmesine yönelik "Avrupa'daki Ulusal Ajansların Geleceği" çalışması kapsamında EANA üyeleriyle gerçekleştirilen anket sonuçları açıklandı.

EANA'ya üye 32 ajansın 24'ünün ankete katıldığı, çalışma sonuçlarının, üye ajansların daha fazla birlikte çalışması ve birbirlerinin tecrübelerini paylaşması gerektiğini gösterdiği ifade edildi.

"Birlik üyelerinin sesinin birlikte daha gür çıkacağı" belirtilirken, daha önce yapılmamış olan bu çalışmadan tüm ajansların sonuçları değerlendirerek kendi ajansları için stratejiler çizebileceği vurgulandı.

- Telif hakları önergesi

Öte yandan katılımcılar, EANA'nın da Avrupa Parlamentosunun (AP) dikkatine getirdiği "telif hakkı" yasalarındaki dengesizliğin düzeltilmesi konusunu da görüştü.

EANA üyeleri ajanslar, ürettikleri haberlerin içeriklerinin Google ve Facebook gibi internet şirketleri tarafından reklam geliri elde etmek için kullanıldığını belirterek, AP'ye "telif hakkı" yasalarına ilişkin düzensizliğin düzeltilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bu çerçevede AP'de geçen hafta kabul edilen telif hakkı önergesi, sosyal medya platformlarının haber portallarının içeriklerini paylaşmak için lisans bedeli ödemesini öngörüyor.

- EANA'nın yeni dönem başkanı

Katılımcılar, yarın düzenlenecek Genel Kurul Toplantısı kapsamında ise EANA'nın yeni dönem başkanı, genel sekreteri ve boşalan iki yönetim kurulu üyesini belirleyecek.






VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara