Dolar

32,5730

Euro

34,9752

Altın

2.421,49

Bist

9.722,09

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 16:39:52

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Alman Federal Meclisi (Bundestag), muhalefet partilerinin sert şekilde karşı durmasına rağmen yeni sığınmacı yasasını kabul etti.

Yeni sığınmacı yasası, sığınmacı akımıyla ilgili önlemleri biraz daha sertleştiriyor. Yeni yasaya göre, üç Balkan ülkesi Arnavutluk, Kosova ve Karadağ "güvenli geliş ülkeleri" olarak sınıflandırıldı. Böylece bu ülkelerden gelip, Almanya'da sığınmacı başvurusunda bulunanlar ülkelerine geri gönderilecek.

Bu ülkelerden gelenlerin çoğunluğunun ekonomik amaçlardan dolayı Almanya'ya geldiği ve hemen hemen hepsinin iltica taleplerinin reddedildiği daha önce açıklanmıştı.

- Ayni yardımlar yapılacak

Almanya'dan koruma talebinde bulunanların, ilk kabul merkezlerinde gelecekte daha uzun tutulacakların belirtildiği yasada, bu kişilere "mümkünse" buralarda sadece ayni yardım yapılacağı kaydedildi. Bununla ekonomik gerekçelerle ülkelerinden ayrılan sığınmacıların Almanya'ya gelmesi önlenmek isteniyor.

Yasada ayrıca, nakit yardımın gerektiği durumlarda, bu paranın ödemesinin bundan sonra sadece bir aylık periyotlar dahilinde yapılacağı ifade edildi.

Sığınmacı yurtlarının kurulmasındaki bürokratik engellerin de kaldırılacağının belirtildiği yasada, Almanya'da kalması olumlu bir bakış açısıyla değerlendirilen sığınmacıların uyum kurslarına gitmelerinde kolaylık sağlanacağı kaydedildi.

Haber Ara