Dolar

32,3776

Euro

35,0228

Altın

2.325,48

Bist

9.088,71

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-19 18:36:59

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Almanya'da Türk nüfusunun yoğun olduğu Köln ve çevresinde bu yıl kesilecek kurbanları çeşitli ülkelerden Almanya'ya gelen sığınmacılarla paylaşılacağı bildirildi.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), yardıma muhtaç sığınmacı ve mülteciler için Kurban Bayramı vesilesiyle harekete geçti.

"DİTİB Ensar ile Muhacirun'u buluşturuyor" kampanyası ile DİTİB, Kurban Bayramı'nın ruhuna uygun ramazandaki iftar sofralarına benzer şekilde insanları camilere davet ederek kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtımını sağlayacak.

Geleneksel olarak 3 Ekim'de Almanya'daki Müslüman kuruluşlarca düzenlenen Açık Cami Günü'nde DİTİB'de yapılan faaliyetlerin bir kısmının da mültecilerle ilgili olacağı kaydedildi.

IGMG ise bu yıl Köln bölgesinde kesilecek kurbanların büyük bir kısmının sığınmacı ve mültecilere dağıtmak için Köln Belediyesine müracaat etti.

Teklifi olumlu karşılayan Belediye bu konuda sığınmacılar sorumlusu Martin Dommer'i görevlendirdi.

IGMG Köln Bölge Başkanı Hasan Batır, bu yıl 100 ülkede 433 gözlemciyle beraber 150 bin kurban kesmeyi hedeflediklerini belirterek, "Allah izin verirse Köln bölgesi olarak bu kurbanları kesip, vakumlayıp mültecilere ileteceğiz. Müslüman olarak bu bizim dini vecibemiz. Sığınmacılara yardım etmemiz lazım zaten. Cenab-ı Allah bunu bize emrediyor. Ayrıca etin yanında çocuklar için hediye paketi hazırlayacağız. Kur'an-ı Kerim, seccade, bayanlar için tesettür, eşarp, tespih, çorap gibi ilk ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Köln Yabancılar Meclisi Üyesi Ali Esen de Müslümanların mülteciler konusundaki hassasiyetini bilindiğini belirterek, belediyenin söz konusu yardım yapma isteğini olumlu karşılanmasından memnun olduğunu kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara