Dolar

32,3731

Euro

35,0014

Altın

2.325,97

Bist

9.098,04

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 21:27:32

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampında bulunan sığınmacıların Yunan polisi tarafından tahliye edilmesine tepki gösteren bir grup gönüllü, Evzoni-Selanik otoyolunu ulaşıma kapattı.

Yunanistan hükümetinin 8 binden fazla insanın bulunduğu İdomeni kampındaki sığınmacıları ülkenin kuzeyindeki diğer kamplara yerleştirmek istemesini protesto eden yaklaşık 30 gönüllü, Yunanistan'ı Makedonya'ya bağlayan otoyolunu araç trafiğine kapattı.

Sığınmacı krizinin tek çözümünün sınırların açılıp sığınmacıların Avrupa ülkelerine yolculuklarına izin verilmesi olduğunu savunan gönüllüler, sığınmacıların daha iyi koşullara sahip olduğu söylenen diğer kamplara yerleştirilmelerinin çözüm olmadığını vurguladı.

Protestoya katılan gönüllülerden Jonas Agdam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların Yunanistan genelinde iyi muamele görmediğini belirterek, "Yunan makamlarının kararı doğru ve iyi bir karar değil. Çünkü sığınmacılar gelecekleri hakkında herhangi bir perspektife sahip değiller. Bundan sonra kendilerini ne beklediğini bilmiyorlar. Belki yıllarca Yunanistan'daki kamplarda kalacaklar. Bu onlar için korkunç bir şey olur." diye konuştu.

Bir başka gönüllü Kate Chappell ise sığınmacı krizinin tek çözümünün sınırların açılıp sığınmacıların umuda yolculuklarına devam etmesine izin verilmesi olduğunu belirterek, "Sığınmacıların götürüldüğü kamplarda yaşam koşulları iyi değil. İdomeni'den daha iyi koşullara sahip olacakları söyleniyor ancak bunun gerçek olmadığına dair bilgi aldım." ifadesini kullandı.

Yunan emniyet güçleri dün sabah İdomeni kampında bulunan sığınmacıların yarısından fazlasını tahliye ederken, bazı sığınmacılar söz konusu kamplara yerleştirilmeyi reddediyor.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara