Dolar

32,5090

Euro

34,9327

Altın

2.431,64

Bist

9.721,60

Avrupa’da Yollara Bağlı Hasarlar Artışta

Bozuk asfalta bağlı hasarların sayısında kayda değer artış var.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-08 22:56:36

Avrupa’da Yollara Bağlı Hasarlar Artışta

 

2020 Yılında pandemiyle beraber yollarda daha az otomobil olsa da yapılan araştırmalarda asfalt durumuna bağlı hasarlarda %60'a varan artış tespit edildi. Özellikle sellerin görüldüğü Birleşik Krallıkta süspansiyon, şok ve ön takımlara ait hasarların sayısında kayda değer artış gözlemlendi. Deforme olmuş jantlar ve hasar görmüş lastiklere bağlı kayıtların da bulunduğu raporda ilk üç ayda %60 sonraki aylarda ise 2019'a kıyasla %5 artış tespit edildi.

 

Özellikle pandemi sebebiyle bireysel ulaşımın önem kazanmasının da bunda etkisi olduğu düşünülürken, en büyük etken ise araçların bakımlarının da aksatılmış veya eksik yapılmış olması olarak karşımıza çıkıyor.

 

Kış koşullarına bağlı yol kalitesi düşüşü ana etken iken, pandemiye bağlı artan ikinci el satışı ve servis geçmişi bilinmeyen, denetlenmemiş yahut ekspertizi bulunmayan araçlar bu gibi durumlardan daha çok hasar alabilmekteler. Sıfır araç üretiminin global ölçekte azalması, araç ihtiyacının artmasıyla yollarda daha çok yeni sürücü olduğu gözlemlenebiliyor.

 

 

Özellikle karantina döneminde kapalı olan özel servis ve bağlı dükkanlar yine insanların araçlarının bakımlarını aksatmalarında bir sebep olarak ortaya çıkıyor.

 

Çukura girmeyi beklemeden araçların belirli periyotlarla denetlenmesi, şayet bozuk yol veya çukura girilmesi halinde ise aracın uygun bir anda öncelikle lastik ve jantlardan başlanarak incelenmesi önem taşıyor. 

 

Karter, süspansiyon ve fren aksamları ise yine bir uzman tarafından bu vizyon çerçevesinde kontrol edilmeli.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara